Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 20. 19:50

Partneriskolai kapcsolatot alakít ki Lengyelországban a Szent Imre Iskola

Képgaléria
Partneriskolai kapcsolatot alakít ki Lengyelországban a Szent Imre Iskola
Múlt héten Buzás Zsuzsa és Csontos Tamás, a Wojtyla Központ két önkéntese kísérte el Papp Zsoltot és Velkey Zoltánt, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatóját ill. igazgatóhelyettesét Lengyelországba, hogy segítsenek partneriskolai kapcsolatot kialakítani egy helyi általános iskolával.

Látogatásuk első napján szívélyesen fogadta őket Witold Grabowski, Tomice polgármestere és egy rendkívül kellemes hangulatú vacsorára hívta meg őket a Wadowicétől alig pár kilométerre fekvő városba. A találkozón részt vett a wojtylások által régóta jól ismert Stanislaw Kotarba is, aki nem mellesleg a magyar-lengyel barátság legfőbb patrónusa II. János Pál pápa szülővárosában. Tomice polgármestere nagy érdeklődést mutatott Kecskemét és azon belül a Szent Imre iskola iránt is. Ígéretet tett arra, hogy maximálisan támogatni fogja a kooperációt a két város és a két intézmény között.

Másnap a küldöttség Witold Grabowski invitálásának eleget téve, látogatást tett a városházán, ahol a polgármester röviden bemutatta Tomicét és annak környékét, majd elkísérte a delegációt a kiszemelt általános iskolába, Woznikibe. Az igazgató körbevezette a magyar vendégeket az intézményben, majd egy fesztelen beszélgetés keretében sor került a jövőbeli együttműködés megtárgyalására a két iskola között. Több javaslat hangzott el, köztük például közös versenyek, sítáborok és egy tanár-diák csereprogram is. A lengyelek lelkesedését bizonyítja, hogy már március elején Kecskemétre szeretnének utazni, hogy megismerkedhessenek a várossal és a Szent Imre iskolával.    

Indulás előtt a kecskemétiek felkeresték Wadowicében Ewa Filipiakot, aki jelenleg parlamenti képviselő, és megvitatták a legutóbbi találkozásuk óta eltelt időszak fejleményeit. Természetesen nem maradhatott el a közös krémesezés és kávézás sem.   

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház