Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 22. 23:50 | Szerző/forrás: keol.hu

Mississipi deltavidéki bluesok a Duna-Tisza közéből

Mississipi deltavidéki bluesok a Duna-Tisza közéből
2017. február 9-én 19 órától Csongrádi Béla kecskeméti zenész ad blues koncertet a Leskowsky Hangszergyűjteményben. A Missisipi deltavidéki dalokban az ének mellett megszólal majd a slide gitár, a cajon és a herfli is. A látogatókat ezúttal is finom teával várják.

A férőhely korlátozott, érdemes elővételben jegyet váltani.

Belépőjegy elővételben: 1000 Ft

Helyszínen: 1200 Ft

Jegyek megvásárolhatók: A Leskowsky Hangszergyűjteményben

nyitva: kedd-vasárnap 10:00-17:00

(Cipőmentes koncert!)

A művész magáról: "Számomra mindig is üdítő, megnyugtató, gyógyító, néha borzongató, varázslatos érzés volt bluest hallgatni.

Gyerekkoromban nem tudtam mi az a furcsa zene, amit olyan ritkán adnak a rádióban és úgy bekúszik az ember bőre alá. Kiszámítható, de sosem egyforma feszültség és feloldás néhány soron belül és annyira ősi.

Muddy Waters-től volt az első kazettám, amit rongyosra hallgattam. Johny Lee Hooker óriási - mennyire egyszerű, tiszta, szabálytalan és utánozhatatlan - máig is kutatom a titkát, haladok visszafelé az időben.

Most apró tanyák előtt ülő néger öregek keserveseit hallgatom, akik valami nem normális hangolást használnak, micsoda telt akkordok és mégis még egy üveg nyakával is le lehet fogni. Open G, open D, érdekes, egy bundon belülre kerülnek akkordok.

Most itt tartok és kergetem az időt, hogy minél tovább jussak a kutatásban, tanulásban és úgy döntöttem megpróbálom mindezt magyarul is átadni, talán így még színesebb."

Kövessen minket a Facebookon is!