Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 2. 19:25 | Szerző/forrás: keol.hu

Műtőssegédre támadt a beteg a kecskeméti kórházban

Műtőssegédre támadt a beteg a kecskeméti kórházban
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat egy 40 éves ballószögi férfivel szemben, aki Kecskeméten, a kórház ügyeletén a műtőssegédre támadt és a kezelőhelyiség ajtaját is összetörte.

A 40 éves ballószögi férfi 2016. november 20-án késő este a megyei kórház traumatológiai ambulanciáján orvosi ellátás érdekében jelentkezett. A rendelőbe beszólítását követően azonban az ügyeletes orvost és az ott tartózkodó egészségügyi dolgozókat trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd meg sem várva, hogy ellássák, a kezelőből kiszaladt. Kifelé menet még a kétszárnyas ajtóba is úgy belerúgott, hogy abban mintegy 133.000 forintos kár keletkezett.

Ezt észlelve, az ott lévő műtőssegéd a vádlott után indult, aki ekkor üvöltözni kezdett, hogy ne menjenek utána, mert kinyírja őket. A műtőssegéd számon kérte a vádlotton botrányos viselkedését, mire ő a műtőssegéd pólóját elkapta és maga felé rántotta. A közelben lévő orvosok siettek kollégájuk segítségére, így további tettlegességre már nem került sor.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és rongálás vétségével vádolja. Az ügyészség a férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta és azt, hogy a kórháznak okozott kárt fizettessék meg vele.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!