Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 7. 17:15

Házasság hete 2017 – AZ ELKÖTELEZETT SZERELEM ÜNNEPE Kecskeméten

Házasság hete 2017 – AZ ELKÖTELEZETT SZERELEM ÜNNEPE Kecskeméten
Az alábbiakban a Parázs Központ programjaiból adunk közre némi ízelítőt: A Házasság hete nemzetközi programsorozathoz 2008 óta hazánkban is egyre több település csatlakozik. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság, vagyis az elkötelezett szerelem fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Magyarországon a programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg. A központi honlapon: www.hazassaghete.hu megtalálható a különböző települések színes kínálata.

Kecskeméten - az idei évben is - Megyei Jogú Városunk Önkormányzatának támogatásával, még több remek, kecskeméti helyszín, patinás és vonzó városi intézmény és szervezet bekapcsolásával, nagyobb helyi összefogással, még több értékes program megvalósításával csatlakoztunk az országos programsorozathoz:

A kecskeméti Házasság hete egyik elindítója a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) Egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ, melynek programjait már most sokan várják az elmúlt évek élményei nyomán. Ismét megrendezzük a Szerelem Íze Vacsoraestet az Aranyhomok Szállodában, egy új flashmobot a Piacon, és az évek óta nagyon népszerű Szerelmi kalandtúrát, amelyen tavaly 150 pár vett részt.

A kapcsolatépítő programokra nem csak házasokat várunk! Üzenetünk: Hisszük és tapasztaljuk, hogy a házasság lehet önátadó, hűséges, szenvedélyes, életre szóló szeretetszövetség. Tegyél érte! Ismerkedj, randizz, válassz tudatosan, majd élj elkötelezett szerelemben, ápold a kapcsolatodat a pároddal nap mint nap! Erre nyújtanak lehetőséget a Parázs Központ színes programjai is.

A PARÁZS KÖZPONT kiemelt programjai
A Házasság hete -el jelölt programjai a Szerelmi Kalandtúrán pontot érnek.

Február 11. szombat 9.30

Flashmob a Piacon

Pár perces vidám, romantikus akció mindazoknak a pároknak, akik vallják, hogy a házasság jó dolog, életre szóló szeretetszövetség, így érdemes tenni érte. Nyeremények: őstermelők által felajánlott sajttál, méz, zöldségcsomag, mangalicatál, virág és a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványa.
Helyszín: Kecskemét, Piaccsarnok, Budai u. 2/a

A 2015-ös flashmobunkról készült kisfilm itt látható.
A 2016-os flashmobunkról készült kisfilm itt látható.

Február 11- április 1-ig

Szerelmi kalandtúra 15-95 éves korig

A párok útlevelet kapnak, melynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait 2016. február 11. és április 1. között teljesíthetik. Az állomások-feladatok között szép számmal akad szabadon választott időpontban teljesíthető is. A jelentkezés után tájékoztató e-mailt küldünk a feladatokról.
Az állomások teljesítését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával.

Az útlevél átvehető a Parázs Központban hétfőtől-péntekig 11:15-től 17 óráig, /Lestár tér 2., a Városházával szemben, a Korda Könyvkereskedés mellett/, és a kalandtúra alábbi helyszínein:
Katona József Megyei Könyvtár, Bozsó Gyűjtemény, Ciróka Bábszínház, Otthon Mozi, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Aranyhomok Wellness, Alibi kávézó, Művész Kávézó, Cifra Palota, Fűszerkuckó és a lajosmizsei Családi Kiss Cukrászat, Korda Könyvkereskedés.
A Házasság hete legtöbb programja is pontot-matricát ér!
Nyitóprogramok, amiért matrica jár február 11-én:
- Flashmob,
- Séta a házasságért, Bozsó Gyűjtemény,
- Hírös Agóra Ifjúsági Otthon két programja:Sajt, ami elcsábít - sajtkészítés fortélyai és Bögre, ami összeköt

A kalandtúra zárásaként április 1-én 17:30-kor élménybeszámoló estet tartunk, ahol az útlevéllel érkező éslegalább 10 feladatot teljesítő párok között értékes nyereményeket sorsolunk ki:
az Aranyhomok Szálloda 2 személyes wellness belépőjét, a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványát, a Kiss Cuki Családi Cukrászat tortautalványát, a TANDEM Kapcsolatműhely utalványát, 2-2 jegyet a Ciróka Bábszínházba és a Cifra Palotába és a FŐDÍJAKAT:
- 2 éjszaka egy párnak a romantikus Catherine's Cottages-ban
-
azok között a párok között, akik részt vettek a Hírös.hu játékán, mely a kalandtúra egyik állomása, sorsolásra kerül egy KÜLÖNDÍJ a Hirös.hufelajánlásával: 2 éjszaka egy párnak a tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa-ban félpanziós ellátással
A részleteket a tájékoztató levélben küldjük.

Február 18. szombat 17.30-20.00

Szerelem Íze Vacsoraest

Elegáns gyertyafényes vacsora előzetesen regisztrált pároknak az Aranyhomok Szállodában.
A négyfogásos menük mellé közös élményeket főztünk ki!

Nyeremények: két fő részére szóló belépőjegy a Katona József Színház szabadon választott előadására, a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványa, és az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője.

A 2016-os vacsoraest fotói itt láthatók.

Február 19. vasárnap Házaspárok megáldása
Itt a főnyeremény maga Isten áldása.
Ugye ennél több nem is kell?!

Nagytemplom (Főtér) 10.30
Szentcsalád plébánia (Széchenyiváros) 10.00, 18.00
Piarista templom (Piaristák tere) 6.15, 7.30, 8.30, 9.45, 12.00, 18.30
Barátok temploma (Főtér) 9.30, 17.30

Szeretettel várunk mindenkit!
Bővebb információ és jelentkezés:
www.parazskozpont.hu

Kérdéseikkel keressék Néma Attiláné Ella PPK koordinátort a 30-47-09-09-es telefonszámon, vagy az [email protected].
 

Kövessen minket a Facebookon is!