Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 8. 15:48 | Szerző/forrás: keol.hu

A puszta kapuja – 180 milliós bugaci projekt

A puszta kapuja – 180 milliós bugaci projekt
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium közös sajtótájékoztatót tartott február 8-án, szerdán a 180 millió forintos támogatással megvalósuló „A puszta kapuja - természeti, kulturális és történelmi örökségeink bemutatása, fogadótér kialakítása Bugacon" című projektről a Természet Házában.

A sajtótájékoztató résztvevői V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója voltak.

Mint elhangzott Bugac lassan 100 éve idegenforgalmi szempontból az egyik legismertebb települése a kecskeméti pusztának. A hagyományos turizmus mellett, az ökoturizmus és a szakmai - ökológiai, földrajzi, földtani, tájtörténeti, régészeti, kulturális örökségvédelmi - látogatások számára is vonzó helyszín.

A programok szervezését és lebonyolítását nehezíti, hogy a térségben nem található olyan fogadó-, bemutató épület, amely e programok kiindulási helye, a konzultációk, a terepi programhoz tartozó konferenciák megvalósítási helyszíne lehetne. A projekt keretében megvalósuló beruházás ezt a hiányt fogja betölteni.

Kövessen minket a Facebookon is!