Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 9. 11:26

Viski Ilona mutatta be alkotásait a Wojtyla Házban

Képgaléria
Viski Ilona mutatta be alkotásait a Wojtyla Házban
A művésznő több mint tíz esztendeje fest képeket. Néhány éve egy kineziológiai táborban ismerkedett meg a selyemfestészettel. Elmondása szerint nagy kihívás volt számára, hogy melyik alkotási stílust válassza. Nem ragadt le egy festési módnál, így selyemképei mellett akril és olajfestményeket is láthatunk. Tagja a ceglédi Gerje Alkotó Kör Egyesületnek. Több pályázaton vett már részt, ahonnan minden alkalommal elismerésekkel térhetett haza. Csütörtök délben ízelítőt adott művészetéből a Karol Wojtyla Barátság Központ Pintér József termében. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Dr. Somlainé Viski Ilona kissé „kilóg” a kecskeméti alkotók sorából; ő ugyanis - szavai szerint gyakran otthon, főzés közben - táj- és arcképeken kívül virágos-, ezoterikus-, monokróm-, illetve fantázia szülte absztrakt, valamint női alakokat ábrázoló modellképeket is fest, de repertoárjából a vallásos témájú alkotások sem hiányoznak. Ide tartozik „madonnás” sorozata, ahol a Szűzanyát jeleníti meg különböző formában mesteri érzékletességgel, vagy éppen templomábrázolásai, akár mint Isten háza Csengersimán - szülővárosában. Figyelemre méltóak kecskeméti köztereket bemutató festményei, példának okáért melyeken a főtér és környezete vehető szemügyre. Ilona asszony többféle technika tekintetében is egyaránt meggyőzően forgatja az ecset szárát, legyen szó olajfesték, avagy akril használatáról - mondjuk selyemvásznon.

A négy éve Kecskeméten élő alkotónak számos helyen nyílt eddig kiállítása: többek között Cegléden, Nagykőrösön, Lajosmizsén, Kecskeméten - utóbbi esetben a Barátok templomában lévő Porta díszteremben a Karol Wojtyla Barátság Központ, valamint a Porta Egyesület szervezésében.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája