Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 11. 17:06

Kecskeméten tartották a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét

Képgaléria
Kecskeméten tartották a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét
Első ízben adott otthont vidéki helyszín - Kecskemét - a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjének. A programot a Magyar Sommelier Szövetség, a Duna Borrégió Borút Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat rendezte az Aranyhomok Hotelben február 11-én, szombaton. Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt. (Fotók: Tódor Norbert)

A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon munkavállalóinak, akik a sommelier szakmában tevékenykednek, illetve e mesterség része munkakörüknek. Az előző év gyakorlatának megfelelően a verseny ezúttal is nyitott volt, vagyis a megmérettetésen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehetett, aki tudásáról ebben a formában is számot kívánt adni. A döntőbe három versenyző jutott, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt február 19-én Budapesten, a TESLA Rendezvényközpontban.

Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntőjében kiemelte: a régió borászata hatalmas fejlődésen ment keresztül a rendszerváltás utáni évtizedekben, és a kulturált borfogyasztás ma már mindennapi életünk szerves részévé vált. A megyei önkormányzat minden rendelkezésére álló lehetőséget és eszközt megragad annak érdekében, hogy felkarolja a régió bortermelőit, hogy méltó figyelmet és elismerést kaphassanak mind a szakma, mind pedig a fogyasztók oldaláról.

A továbbiakban Koch Csaba, a Duna Borrégió Borút Egyesület elnöke és Schneider Miklós, a Magyar Sommelier Szövetség főtitkára, elnökségi tagja is köszöntötte a résztvevőket az eseményen.

A verseny alatt a vidék borászai úgyszintén bemutatkoztak a hazai és nemzetközi vendégek előtt; a Duna Borrégió Borút Egyesület mintegy tíz pincészete tartott bemutatót a térség közel ötven borából.

Kövessen minket a Facebookon is!