Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 13. 19:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Házasság Heti interjú Pál Benjámin kecskeméti szüleivel

Házasság Heti interjú Pál Benjámin kecskeméti szüleivel
Az egész ország ismeri már. Az Eurovíziós Dalfesztiválra készült, bejutott az elődöntőkbe is. Bár nem lett döntős, de üdítő volt hallani azt a néhány mondatot, melyben a család fontosságáról beszélt. A Házasság Hete alkalmából hívő házaspárt keresett a korsocska.blogspot.hu, amikor meglátta a kecskeméti Pál Benjáminnal készült interjút a Parókia Portálon. Így jutott el Kecskeméten élő szüleihez, Pál Ferenc református lelkészhez és feleségéhez, a Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott internátus igazgatónőjéhez, Pálné Lencsés Szilviához.

- Hogyan indult a házasságuk? Milyen értékek határozzák meg a mindennapjaikat?

- Néhány hónapja ünnepeltük 25 éves házassági évfordulónkat. Egy gyülekezeti ifjúsági táborban találkoztunk még főiskolás-egyetemista éveinkben és két év múlva házasságot kötöttünk. Az értékrendünk ugyanabból a biztos forrásból táplálkozik, a Szentírásból (Biblia). Hamar felismertük ezt a „közös pontot" és ez meghatározta közös utunkat.

- Mennyi időt töltenek együtt?

- Már a jegyesség alatt együtt szolgáltunk fiatalok között, amit folytattunk a házasságkötés után is. Nagyon mozgalmas életet éltünk, élünk. Sok - sok tábor, kirándulás és egy iskolaindítás van mögöttünk. És persze közben jöttek a gyerekek: először kétévenként Eszter, Debóra, Benjámin, majd bónusz ajándékként nyolc év elteltével Dani.

- Mennyire egységesek a gyereknevelésben?

- A gyermeknevelés terén teljes összhangban voltunk a tinédzser korig. Ott időnként elbizonytalanodtunk, mi is a helyes szülői magatartás.

- Vannak kialakult, családi szokásaik?

- A gyerekek teljesen természetes módon részt vettek mindenben, ami feladatunk, szolgálatunk volt. Jöttek a táborokba, kirándulásokra és a gyülekezeti alkalmakra. Az utóbbi tíz évben minden nyarunk meghatározó programja a kenu túra, amit csakis a Túron és a Felső-Tiszán tudunk elképzelni. Mostanában már minősített időként éljük meg, ha együtt vagyunk teljes létszámban, hiszen a nagyok már felnőttek, de ha hosszabb időt sikerül együtt töltenünk, mindig előkerül a Honfoglaló társasjáték.

Szilvia elmondta, hogy ő főz, és szinte minden nap együtt ebédelnek.

- Igen! A református kollégium vezetője vagyok, így késő délután, este végzek. Akkor telefonálok, és találkozunk a CBA-ban. Onnan hazasétálunk, beszélgetünk, megosztjuk örömeinket, nehézségeinket. Kocogni, biciklizni is szoktunk együtt. Elmondhatom, hogy egymás bizalmasai vagyunk. Ez nem volt tudatos döntés, észrevétlenül alakult így, de akkor vagyunk a legnyugodtabbak, ha egy táborban együtt vagyunk, szolgálunk a fiatalok felé.

- Van-e valamilyen kedves családi recept?

- Igen, szeretünk főzni, különleges ételeket kipróbálni, nyáron bográcsozni. Egyik kedvencünk a gyömbéres csirkemell, amit kenu túrán bográcsos változatban is elkészítünk. Ilyenkor a férjem főz.

- Hogy alapozták meg a gyerekek értékrendjét?

- Talán az segített, hogy mindig törekedtünk arra, hogy minél több dolgot végezzünk közösen a gyerekekkel is. Az örömök, kudarcok, az együtt végzett feladatok összetartóvá tették a családot és mérlegre tették az általunk képviselt értékrendet. Istenünknek adunk hálát a mögöttünk lévő évekért, bízunk benne, hogy nevelésünk hiányait kipótolja és gyermekeinket az Ő gondviselő keze terelgeti tovább.

(szöveg: korsocska.blogspot.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!