Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 14. 16:37

MSZP: Igazságossá kell tenni a nyugdíjrendszert

Képgaléria
MSZP: Igazságossá kell tenni a nyugdíjrendszert
Az MSZP szerint a magyar gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesedniük kell. Kórózs Lajos a párt által kezdeményezett „Nyugdíjas Parlament” kecskeméti sajtótájékoztatóján azt mondta: a nyugdíjrendszert igazságossá kell tenni, ezért kormányra kerülve biztosítani fogják a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét. (Fotók: Tódor Norbert)

- A Magyar Szocialista Párt partnerségre kíván lépni hazánk nyugdíjas polgáraival. Hogy e szövetségre méltóvá váljunk, ma elindítottunk egy párbeszédet; meghallgatjuk őket, értelmezzük igényeiket, és ennek megfelelően olyan választási-, majd kormányprogramot dolgozunk ki, amely hűen tükrözi az ország nyugdíjas társadalmának akaratát - hangoztatta Király József önkormányzati képviselő, az MSZP országos elnökségi tagja a párt kecskeméti sajtótájékoztatóján kedd délután.

- A civilek sokaságával, a szakszervezetek nyugdíjas tagozatainak képviselőivel közösen együtt tudunk gondolkodni az időskorúakat érintő fajsúlyos kérdésekről. Ez pedig nemcsak forintokról szól, hanem a nyugdíjrendszert érintő alkotmányos alapjogokról is a szolidaritás elvének maradéktalan figyelembe vételével - jelentette ki egyebek mellett Gúr Nándor, az MSZP alelnöke.

- A nyugdíjrendszert az igazságosság irányába kell elmozdítani, mivel az ma igazságtalan Magyarországon. A jelenlegi Kormány megváltoztatta a korábbi szabályokat, és minden korhatár alatti nyugdíjba vonulási lehetőséget eltöröltek. Jelenleg hazánkban nincs előrehozott öregségi-, csökkentett összegű előrehozott-, korengedményes-, valamint baleseti és baleseti rokkantsági nyugdíj, továbbá eltörölték a szolgálati nyugdíjat is. Mi vállaljuk, hogy amennyiben kormányra kerülünk, biztosítjuk a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét korhatárt megelőzően. Vissza kell térni a vegyes indexálásra, mert önmagában az inflációkövető emelés konzerválja a rendszerben meglévő mérhetetlen aránytalanságokat. Tehát 50%-ban a nettó bérkiáramlást és szintén 50%-ban az infláció mértékét kell együttesen figyelembe venni, és akkor az inflációnál nagyobb mértékű nyugdíjemelésre is sor kerülhet. Összefoglalva: ha mi kormányzunk, lesz rugalmas nyugdíjba vonulás; lesz korengedményes, korkedvezményes nyugdíj, lesz szolgálati, és bizonyosan lesz rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj is Magyarországon, valamint ezeknek alkotmányos védelmet fogunk adni - derült ki Kórózs Lajos szakpolitikus, a párt elnökségi tagja szavaiból.

Kövessen minket a Facebookon is!