Az L. Simon Borászat mutatkozott be a kecskeméti Koch Borházban
Fehér- és rozéboraik reduktív eljárással készülnek, vörösboraiknál viszont két irányzat lelhető fel: egyaránt készítenek hagyományos fahordós érlelésű, testes, valamint primőr gyümölcsös, könnyed stílusú szőlőnedűket - jelentette ki a főborász.
Kellemesen szénsavas gyöngyöző boraik, fehér és rozé frizzantéik számos borversenyen érte el kiváló eredményt.
Szőlőtermű területeik Nadapon, a Velencei-hegység napsütötte hegyoldalain, illetve a tó déli partján, a Bikavölgyben fekszenek.
Palackos boraik címkéit a Velencei-tó nádasaiban, partvidékén, valamint a Dinnyési-fertőn fészkelő madarak művészi kidolgozású képei díszítik - úgymint bölömbika, zöldike, sárgarigó, billegető cankó, vörösgém, míg a kellemesen szénsavas frizzantéik a Velencei-tavon feltűnő vitorlás hajókról kapták fantázianevüket (Kalóz, Laser). Fehér cuvée-iket tájegységük neves szülöttjéről, a borászattal is foglalkozó költőről, Vörösmartyról nevezték el - hangzott el a borkóstolón, miközben a vendégek tízféle bor ízét élvezhették.