Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 22. 22:52 | Szerző/forrás: keol.hu

A Bécsi Közgazdasági Egyetem adjunktusának előadása Kecskeméten

A Bécsi Közgazdasági Egyetem adjunktusának előadása Kecskeméten
Dr. Arnold Schuh előadásával folytatódott a XXI. századi modern város című előadássorozat a Városházán. A neves nemzetközi előadók részvételével indult program az innováció, a városfejlesztés és a finanszírozás témájával foglalkozik. A rendezvény a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány támogatásával valósul meg.

Az érdeklődőket Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte. Mint elmondta, az elismert kutató témája Kecskemét esetében is rendkívül aktuális, hiszen a befektetők vonzása, a sikerhez szükséges kapacitások megteremtése, valamint a jól képzett szakemberek kinevelése mind fontos feladat, amelyért a városvezetésünk sokat tesz.

Ezután Dr. Arnold Schuh: Mitől válnak a városok vonzóvá a befektetők és a kiválóságok számára? című előadását hallgathatták meg az érdeklődök. A professzor a Feltörekvő piacok, a Közép- és Kelet-Európa Kompetencia Központ igazgatója, illetve a Bécsi Közgazdasági Egyetem adjunktusa. Az adjunktus elsőként a városok mai világban betöltött szerepéről beszélt, majd beszámolt tavalyi kutatási eredményeiről.

„Ha végignézünk az emberiség történelmén, láthatjuk, hogy a városok mindig is a növekedés és az innováció motorjaként üzemeltek és nemzetköziek voltak, ennélfogva vonzóak a vállalkozók és a kreatív emberek számára" - mondta a professzor.

Az estet Dr. Berács József, a Pallasz Athéné Egyetem oktatója moderálta.

(szöveg: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!