Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 25. 10:10

Házasság hete 2017 – Az elkötelezett szerelem ünnepe Kecskeméten

Házasság hete 2017 – Az elkötelezett szerelem ünnepe Kecskeméten
A Házasság hete nemzetközi programsorozathoz 2008 óta hazánkban is egyre több település csatlakozik. Angliából indult el az a kezdeményezés, mely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság, vagyis az elkötelezett szerelem fontosságára irányítja az emberek figyelmét. A központi honlapon: www.hazassaghete.hu megtalálható a különböző települések színes kínálata.

Kecskeméten - az idei évben is - Megyei Jogú Városunk Önkormányzatának támogatásával, még több remek, kecskeméti helyszín, patinás és vonzó városi intézmény és szervezet bekapcsolásával, nagyobb helyi összefogással, még több értékes program megvalósításával csatlakoztunk az országos programsorozathoz.

A kecskeméti Házasság hete egyik főszervezője a SZÉK egyesület által működtetett Parázs Pasztorális Központ, melynek programjait már előre sokan várták az elmúlt évek élményei nyomán. Negyedik alkalommal rendeztük meg a Szerelem Íze Vacsoraestet az Aranyhomok Szállodában, illetve flashmob-unkat a kecskeméti Piaccsarnokban, és immár ötödik alkalommal indítottuk az évek óta nagyon népszerű Szerelmi kalandtúrát, amely még április 1-ig tart. Február 19-én, vasárnap pedig minden templomban sor került a házaspárok megáldására.

A kapcsolatépítő programokra nem csak házasokat vártunk! Sokan csatlakoztak hozzánk a fiatalabb korosztályból is. Üzenetünk: Hisszük és tapasztaljuk, hogy a házasság lehet önátadó, hűséges, szenvedélyes, életre szóló szeretetszövetség. Tegyél érte! Ápold a kapcsolatodat a pároddal nap mint nap! Erre nyújtottak-nyújtanak lehetőséget a Parázs Központ színes programjai is.

Szerelem Íze Vacsoraest

43 pár vett részt az Aranyhomok Szállodában rendezett elegáns gyertyafényes vacsorán 2017. február 18-án, ahol a négyfogásos menü mellé közös élményeket főztünk ki! Hagyományainkhoz híven a felszolgálásban plébános atyák segítettek: Dr. Jeney Gábor, Hatházi Róbert és Ruskó Norbert.
Az est végén a nyeremények is gazdára találtak: a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványa, a Katona József Színház előadására szóló 2 belépőjegy, az Aranyhomok Szálloda 2 személyre szóló wellness belépője.
Az eseményről készült fotók a híradásokban a forrás megjelölésével felhasználhatók:

A 2017-es FOTÓK itt láthatók.

Flashmob a Piacon – Keresem a hősöm!

Minden korosztály képviselői részt vettek ebben a pár perces vidám, romantikus akcióban 2017. február 11-én a kecskeméti Piaccsarnokban. Fiatal szerelmespárok, kisgyermekesek, és 40-45 éve házas nagyszülők együtt tettek tanúságot arról, hogy a házasság jó dolog, lehet életre szóló szeretetszövetség, tarthat örökkön örökké, így érdemes tenni érte! Az esemény izgalmát a nyereménysorsolással tovább fokoztuk. Igazán jó helyre kerültek az őstermelők által felajánlott termékek: mézek, zöldség- és gyümölcscsomagok, mangalicatermékek, kecskesajt és virágok.

Itt látható a 2017-es kisfilmünk.

A Szerelmi kalandtúra még tart április 1-ig!

Még érdemes csatlakozni! A párok útlevelet kapnak, melynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait 2017. február 11. és április 1. között teljesíthetik. Április 1-ig még 18 állomás biztosítja a kalandtúra helyszíneit, és a hozzájuk kapcsolódó meglepetés-feladatokat.  Jelentkezni ITT lehet!

A jelentkezés után tájékoztató e-mailt küldünk a feladatokról. Az állomások teljesítését a párok egy papír alapú útlevélben igazolhatják, a helyszíneken kapott matrica beragasztásával.
Az útlevél átvehető a Parázs Központban hétfőtől-péntekig 11:15-től 17 óráig, /Lestár tér 2., a Városházával szemben, a Korda Könyvkereskedés mellett/, és a kalandtúra alábbi helyszínein:
Katona József Megyei Könyvtár, Bozsó Gyűjtemény, Ciróka Bábszínház, Otthon Mozi, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Aranyhomok Wellness, Alibi kávézó, Művész Kávézó, Cifra Palota, Fűszerkuckó, lajosmizsei Családi Kiss Cukrászat, Korda Könyvkereskedés.

A kalandtúra zárásaként április 1-én 17:30-kor élménybeszámoló estet tartunk, ahol az útlevéllel érkező és legalább 10 feladatot teljesítő párok között értékes nyereményeket sorsolunk ki:
az Aranyhomok Szálloda 2 személyes wellness belépőjét, a Korda Könyvesbolt 5000 Ft-os utalványát, a Kiss Cuki Családi Cukrászat tortautalványát, a TANDEM Kapcsolatműhely utalványát, 2-2 jegyet a Ciróka Bábszínházba és a Cifra Palotába és a FŐDÍJAT:

- 2 éjszaka egy párnak a romantikus Catherine's Cottages-ban

- azok között a párok között, akik részt vettek a Hírös.hu játékán, mely a kalandtúra egyik állomása, sorsolásra kerül egy KÜLÖNDÍJ a Hirös.hu felajánlásával: 2 éjszaka egy párnak a tiszakécskei Barack Thermal Hotel & Spa-ban félpanziós ellátással

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház