Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. február 25. 10:25 | Szerző/forrás: keol.hu

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Megyei értékek bemutatója Kecelen

Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Megyei értékek bemutatója Kecelen
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, „Együttműködés a helyben foglalkoztatásért - Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási- és gazdaságfejlesztési együttműködés" című projekt keretében hosszú távú képzési és foglalkoztatási programot indítottak el a megyében európai uniós támogatással. Az elérhető 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő forrás segítségével - melynek keretében a tervek szerint 1619 fő vesz majd részt a munkaerő-piaci programokban - 2021. június 30-ig képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, melyek a megye munkaerő-piacának bővítését és a foglalkoztatási szint növelését célozzák.

A projekt a fentieken túl nagy hangsúlyt helyez a helyi gazdasági szereplők és termékeik piacra jutásának segítésére, valamint a helyi termékek népszerűsítésére is. Cél a lakosság szemléletének formálása, tudatosságának növelése, valamint a helyi termékek fogyasztására való ösztönzése. E gondolat és meggyőződés mentén rendezünk a közgyűléseink köré minden alkalommal Megyei Garabó vásárt.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés február 24-én, Kecelen megtartott ülésén is sor került a helyi és a megyei értékek bemutatására, a helyi kézművesek és gazdák portékáinak kóstolójára és vásárára. A helyi óvodás és iskoláskorú gyermekeknek interaktív, szemléletformáló foglalkozásokat tartottunk e témakörben. Fontosnak tartjuk, hogy a legfiatalabb generáció is átérezze a helyben termelt, előállított termékek vásárlásának és fogyasztásának fontosságát.

Kövessen minket a Facebookon is!