Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 2. 19:50

A Királyok Klubja tagságáért vetélkedtek a Természet Házában

Képgaléria
A Királyok Klubja tagságáért vetélkedtek a Természet Házában
Mátyás király koráról és kultúrájáról szólt az a vetélkedő, melyet a reneszánsz uralkodóról elnevezett általános iskolában rendeztek. A Királyok Klubja vetélkedő félszáz tanulót és szüleiket mozgatta meg. (Fotók: Tódor Norbert - Alföldi Civil Napló)

A megmérettetés három fordulóból állt, és két korcsoportban lehetett indulni (5-6. és 7-8. évfolyam) Az első feladat lényegében maga a jelentkezés volt: saját készítésű, iniciáléval kezdődő, díszes kódexlapon lehetett benevezni a versenyre. A második próbatétel egy feladatlap megoldása volt magyar királyok és uralkodók témakörben. A csütörtöki döntőbe korcsoportonként három tanuló jutott tovább.

A vetélkedő utolsó fordulóját március 2-án rendezték a kecskeméti Természet Házában. Az esemény két díszvendége Bán János, a Hunyadi regényciklus írója, valamint Buda Ádám lantművész volt.

A döntőbe jutott diákokat szülők és tanulótársak hangos szurkolótábora támogatta a vetélkedő alatt. A versenyen a megadott forrásanyagokból feltett kvíz kérdésekre kellett válaszolni a gyerekeknek. A döntősök magukkal vihettek egy felnőtt és egy gyerek segédet, akik egyszer-egyszer kisegíthették a versenyzőt, ha elakadt egy kérdésnél.

A győztesek végül felvétel nyertek a Királyok Klubjába. Az elismerésen kívül azonban ajándékkönyveket, valamint egy történelem ötöst is kaptak a legjobbak.

Kövessen minket a Facebookon is!