Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 2. 23:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Újabb adománnyal gazdagodott a koraszülött részleg

Újabb adománnyal gazdagodott a koraszülött részleg
Újabb adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött részlege: ezúttal az Országos Mosolyért Egyesület jóvoltából.

A március 2-án, csütörtökön 9 órakor kezdődő adományozó-sajtótájékoztatón részt vettek Nagy István, az Országos Mosolyért Egyesület elnöke, Dr. Kelemen Edit, a PIC, Koraszülött részleg vezető főorvosa, Dr. Tálosi Gyula PhD, osztályvezető főorvos (BKM Kórház Csecsemő -és Gyermekgyógyászati osztály) Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója, Nyilas Marianna, a gyermekosztály vezető ápolója, és Kócsóné Gutmann Emese, a koraszülött részleg ápolója.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az alapítvány egy „elégedettségi felmérést" végzett 32 magyar kórház koraszülött, csecsemő és gyermekosztályainak munkájával kapcsolatban. Ebben a felmérésben a kecskeméti kórház lett az első. Ezért az Országos Mosolyért Közhasznú Egyesület ebben az évben is támogatja a BKMK Koraszülött részlegét 800 000 forint értékű adománnyal. Dr. Kelemen Edit pedig az adomány átvételekor hangsúlyozta, hogy a kíváló eredmények mögött kórházi csapatmunka áll.

Az egyesület egészségügyi és- szociális intézménysegítő célja, hogy kórházakat, gyermekintézményeket, mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt.

A most átadott adomány része egy ágymelletti dokkoló, mely egyszerre négy infúziós pumpát is tud tartani. Ez a modern munkaállomás nem csak a pontos és gyors adminisztrálást teszi lehetővé, hanem a biztonságosabb adagolást is, így könnyítve meg az egészségügyi dolgozók napi munkáját. E mellett átadásra került ismét a Calprotectin, mint diagnosztikus módszer, melynek bevezetése óta a koraszülött részlegen nem történt műtétet igénylő speciális őket érintő megbetegedés. Ez a diagnosztika jelen tudásunk szerint a legkorábban jelzi a betegség előfordulását, ezáltal óriási jelentősége van a koraszülöttek gyógyításában.

Kövessen minket a Facebookon is!