Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 3. 21:53 | Szerző/forrás: keol.hu

Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!: Középiskolai vetélkedő Kecskeméten

Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!: Középiskolai vetélkedő Kecskeméten
Középiskolások vetélkedtek március 3-án, pénteken délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat irodaházában a "Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz!" című megmérettetésen. Az immár hagyományos verseny célja idén is az, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós választások jelentőségét.

A „Túl az első X-en - Tehetsz a jövődért, válassz!" egy középiskolásoknak szóló vetélkedő, amelynek célja, hogy a fiatalok megértsék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét, és így - jövőbeni elsőválasztóként - tudatos magyar és európai polgárrá váljanak. A nagyszabású középiskolai vetélkedőt az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda közösen hirdették meg.A vetélkedő során a diákoknak nemcsak lexikális tudásukról kell számot adniuk, hanem kreatív feladatokat teljesítve meg kell szólítaniuk saját korosztályukat, hogy meggyőzzék diáktársaikat, miért fontos elmenni szavazni, és hogyan tudják szavazatukkal befolyásolni szűkebb és tágabb környezetük jövőjét.

A vetélkedőt tavaly rendezték meg először. Idén a versenyre 110 csapat (vagyis 440 diák) jelentkezett, a regionális döntőkre 58 csapat (232 diák) jutott tovább. Az elődöntőket március 3-13. között tartják több vidéki nagyvárosban - köztük van Kecskemét - és Budapesten. Az országos döntőbe a 10 regionális győztes kerül majd.

Díjazás:

1. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményt kap, és utazást nyer iskolája részére Strasbourgba 26 fő (24 diák + 2 kísérő) részére az Euroscola játék 2017 őszén tartandó programjára.

2. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményben részesül.

3. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményben részesül.

Kövessen minket a Facebookon is!