Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 3. 21:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Igazságtalanul bánok én Veled? – Világimanap volt a Református Újkollégium dísztermében

Igazságtalanul bánok én Veled? – Világimanap volt a Református Újkollégium dísztermében
Öt kecskeméti felekezet asszonyait és „pártoló férfitagjait" köszöntötte a Református Újkollégium dísztermében március 3-án, pénteken délután az ökumenikus világimanap alkalmából Dr. Svébisné Juhász Márta, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye világi főjegyzője. Mint elhangzott, a világimanap tematikáját idén a fülöp-szigeteki keresztény nők készítették el, és az ő sorsukkal ismerkedhettek meg az imanap résztvevői, valamint imádkozhattak is értük.

A világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg, Együtt imádkozva az erőszak áldozataiért és a mélyszegénységben élőkért. A világimanap idei vezérgondolata Máté 20,13 alapján feltett kérdés volt: "Igazságtalanul bánok én Veled?" És ezt a kérdést szimbolizálta a borítókép is, a fél szemét eltakaró, mérleget a kezében tartó Justitia alakjával a középpontban.

A kecskeméti imanapon Dr. Svébisné Juhász Márta köszöntötte a résztvevőket, Vetéssy Katalin a Református Gimnázium nyugalmazott igazgatónője pedig vetített képes előadásban mutatta be a Fülöp-szigeteket. Az imanap végén fülöp-szigeteki süteményeket kóstolhattak a megjelentek.

Az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig idén szervezte meg harmincegyedik alkalommal a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az eseményt. A résztvevők az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhettek fel, hangolódhattak rá az eseményre, és élhették meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését.

Kecskemét immár 20. alkalommal vett részt az ökumenikus világimanap mozgalomban. Az utóbbi években már hagyományosan öt felekezettel együtt tartják az imanapot a kecskeméti reformátusok. A program elsődleges célja a keresztyén nők és családok életének megismerése, a kapcsolatépítés és ezáltal egymás terhének hordozása imádságban és anyagi tehervállalásban egyaránt. Valamint gondot fordítanak arra, hogy globalizálódó világunk áldozatain segítsenek felvilágosítással és konkrét tettekkel.

Kövessen minket a Facebookon is!