Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 7. 22:17 | Szerző/forrás: keol.hu

Bács-Kiskun a mi megyénk – Bemutatkozik a Jánoshalmi járás

Képgaléria
Bács-Kiskun a mi megyénk – Bemutatkozik a Jánoshalmi járás
Idén is folytatódik a „Bács-Kiskun a mi megyénk" elnevezésű rendezvénysorozat Kecskeméten, melynek idei, első programját 2017. március 10-én, pénteken tartják a megyeháza előtt. Az programot Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg pénteken 10.00 órakor.

Ebben a hónapban a Jánoshalmi Járás értékei költöznek a Megyeháza elé. Az ünnepélyes megnyitón és a rendezvényen a térség polgármesterei is jelen lesznek.

A programkínálat ezúttal is gazdag és színes. A látogatók élőben megtekinthetik és „birtokba vehetik" az egyetlen magyar fejlesztésű traktort, a Dutrát. A térségi kínálóban borotai húskészítmények, jánoshalmi almachips és aszalt gyümölcs, Hajós-Bajai borok, kéleshalmi gyümölcslevek, házi sajtok, pacalpörkölt, mélykúti rétes, és rémi kakaspörkölt szerepel. Elleshetjük a papírfonás és a fonalkép-készítés rejtelmeit is, valamint megtudhatjuk, melyek a térség természeti, kulturális és turisztikai értékei.

A Jánoshalmi Járás megismerésre váró értékeivel, érdekes kiállításokkal, bemutatókkal, helyi ízekkel, térségi zeneszóval, kicsiknek és nagyoknak is élményt nyújtó foglalkozásokkal, nyuszikkal és tűzpiros traktorral várják a szervezők az érdeklődőket.

Kövessen minket a Facebookon is!