Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 14. 21:17 | Szerző/forrás: keol.hu

Fuss vagy Tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ!

Fuss vagy Tekerj! Jön az 5. NYAKVÁGÓ!
A nyár vége, illetve a kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét melletti Ballószögön az 5. alkalommal megrendezésre kerülő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, mely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen megrendezésre kerülő versenye. Ami ugyan kétségtelenül nem „holnap", hanem 2017. szeptember 03-án lesz, azonban már most is lehet rá kedvezményesen benevezni. (Képgalériánk egy korábbi versenyen készült)

A nyár vége, illetve a kora ősz immár hagyományos eseménye a Kecskemét melletti Ballószögön az 5. alkalommal megrendezésre kerülő NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, mely az Alföld egyik leghangulatosabb, terepen megrendezésre kerülő versenye. Ami ugyan nem „holnap", hanem 2017.szeptember 03-án lesz, azonban már most is lehet rá kedvezményesen benevezni.

A futók 3 km, 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat. A legkisebbek a sport-centrumban, a 400 méteres távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással.

A verseny egyik különlegessége maga a helyszín, hiszen a pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellett halad el.

A szervezők jó szokásuk szerint számos frissítő ponttal készülnek, melyeket igyekeznek különlegessé varázsolni. Az egyiknél egy tűzoltó autóból jön majd a párásítás, míg a másiknál hangulatos lovas tanya udvarán, kemencék mellett, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a versenyzők. A Nyakvágó domb tetejéről - mely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben - páratlan kilátás tárul a félmaratont teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják útjukat.

A rendezvényre jellemző családias hangulat részeként, a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket is számos érdekes program várja a sport-centrumban. Különböző sport-ágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játékot, természetesen ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyermek programot ugyancsak térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Minden nevezőnek rajtcsomaggal, és befutó éremmel kedveskednek a szervezők, de ezen kívül alkoholos frissítés és bogrács party is várja a célba érkező versenyzőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

NYAKVÁGÓ FÉLMARATON és CSALÁDI NAP 2017. SZEPTEMBER 03. BALLÓSZÖG

Kedvezményes előnevezés és bővebb információ: www.nyakvagofutas.hu

Kövessen minket a Facebookon is!