Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 15. 11:44

Tizenhárom kerékpárt ajándékozott Koligyer Zoltán a Wojtyla Ház sorsközösségének

Képgaléria
Tizenhárom kerékpárt ajándékozott Koligyer Zoltán a Wojtyla Ház sorsközösségének
A kiskunhalasi Koliken kerékpárgyár tulajdonosa Koligyer Zoltán három gyermek és tíz felnőtt biciklit ajánlott fel a Karol Wojtyla Barátság Központ rászorulóinak. A vadonatúj kétkerekűeket Farkas P. József alapító igazgató vette át március 15-én a népkonyha munkatársainak és gondozottainak társaságában. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

- Csodák részesei lehetünk itt minden nap. Többek között annak, hogy idestova harmadik éve egyszer csak megjelenik a ház előtt egy furgon, kinyílik ajtaja és drága kerékpárokat veszünk le róla. Tehát nem csak Kecskeméten vannak pártfogóink, de még Kiskunhalason is. A miértet máig nem tudom, de úgy gondolom, a Koliken cég tulajdonosa sem tudja. Annak idején először telefonon beszélgettem vele. Kettőnk szavából, az övéből és az enyémből látatlanul is úgy érezte, ide érdemes hozni. Mert aki itt letesz valamit, ettől boldognak fogja érezni magát - méltatta az adományozó személyét és felajánlását Farkas P. József, majd átadta a szót Horváth Gábornak, aki feleségével együtt a cégtulajdonos képviseletében elhozta a frissen legyártott bicajokat. Koligyer Zoltán üzenetét tolmácsolta a szociális intézmény ellátottainak: használják egészséggel a most átadott kétkerekűeket.

Szerdán öt gondozott vette át új biciklijét: Árvai Jánosné, Kun Jánosné, Farkas Zita, Hornacsek Gyöngyi, és Teleki Zoltán.

Ledöbbent arccal, óriási csodálkozással és annál is nagyobb örömujjongással álltak a drótszamarak mellé, amikor megtudták, a népkonyha vezetősége őket szemelte ki a bringák jövőbeni birtokosának.

Árvai Jánosné elmondta, férje súlyos beteg, számára jár gyógyszerekért és alapvető élelmiszerekért - mostantól kezdve biciklivel. Kun Jánosné betegsége miatt szorul jármű használatára. Farkas Zita eddig kölcsönkapott kerékpárral közlekedett, így igazán jó időben érte őt a meglepetés. Hornacsek Gyöngyi a Széchenyivárosból jön be dolgozni a Katona József Színházhoz - innentől bicajjal. Teleki Zoltán lábszárfekélyben szenved, egészségi állapota miatt munkaképtelen, 22800 forint segélyből kénytelen megélni, ami nem elégséges egy bicikli megvásárlásához - nyilatkozták közösen az átadást követően.

Az esemény végén Horváth Gáborné - aki egyébként szintén a Koliken cég dolgozója - megjegyezte: látva ezeket az embereket, nyugodt szívvel kijelenti, jó helyre kerültek a kerékpárok. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház