Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 22. 20:23 | Szerző/forrás: hiros.hu

Felújították a távolugró pályát az Arany János Általános Iskolában

Felújították a távolugró pályát az Arany János Általános Iskolában
A Knorr-Bremse Kft. által kiírt, Önkéntesség a társadalmi felelősségvállalás jegyében Local Care elnevezésű pályázat keretében 1 millió forintot nyert a kecskeméti Arany János Általános Iskola. A pénzből felújították az udvaron található távolugró pályát.

Lovrity Sándorné, az iskola igazgatója köszönetet mondott azoknak, akiknek a közreműködésével megújult az ugrópálya, majd Varga Pap Szilvia igazgató beszéde következett. A Knorr-Bremse Kft. igazgatója elmondta, az Arany János Iskolát és a Knorr-Bremsét, nem csak az köti össze, hogy mind a két szervezet a '70-es évek elején indult, de mindkettejük mindennapjait megalapozza a stabilitás, a hosszú távon való gondolkodás, és a közösségért vállalt elköteleződés.

- Vállalatunknál kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy a jövő mérnökeinek, munkatársainak fejlődésébe, oktatásába idejekorán be tudjunk kapcsolódni, és biztonságos, egészséges környezetet biztosítsunk ahhoz, hogy boldog gyermekkort megélt felnőttként a Knorr-Bremse állományában köszönthessük őket - mondta az igazgató.

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester elmondta, az Arany János Iskola arról híres a városban, hogy itt állandóan vannak új kezdeményezések. Hogy az itt tanító pedagógusok, az igazgató asszony vezetésével keresik a lehetőségeket, melyekkel a az iskolát minél jobbá, minél otthonosabbá varázsolhatják.

- Ez a mostani pályaavató is ennek a jele, és úgy gondolom, hogy a mindennapos testnevelésen keresztül van egy olyan szándék, hogy minél egészségesebb generáció nőjön fel. De a mindennapos testnevelés akkor éri el igazán a célját, hogyha a gyerekeknek sikerül minél sokoldalúbb mozgásformákat megtanítani. Ahhoz pedig szükség van a feltételek biztosítására. Ha vannak különböző lehetőségek, és most a távolugró pálya is ilyen, akkor olyan sportolási lehetőséget ismernek fel, melyről kiderül, hogy tehetségük van, és ki tudják benne bontakoztatni magukat - emelte ki az alpolgármester.

A harmadik osztályos Bíró Maya népdalcsokrot énekelt, majd Lovrity Sándorné és Varga Pap Szilvia ünnepélyesen átadta a pályát. 

Kövessen minket a Facebookon is!