Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 22. 20:28 | Szerző/forrás: keol.hu

Kárpát-medencei kulturális szervezetek találkoztak Kecskeméten

Kárpát-medencei kulturális szervezetek találkoztak Kecskeméten
A Kárpát-medencei Magyar Kulturális Szervezetek 7. Konferenciájára került sor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Fő témája a határon átnyúló kulturális együttműködések, és jó gyakorlatok volt. A konferenciát támogatta a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés és Népművészet Kollégiuma.

Az immár hetedik alkalommal megrendező konferencia célja továbbra is az volt, hogy a Magyarországon és a szomszédos országokban működő közművelődési szakmai szervezetek erősítsék és szélesítsék kapcsolatukat, megismerjenek a munkájukat meghatározó lehetőségeket, fejlesztéseket, módszereket. Idén olyan projektek és együttműködések bemutatására került sor, amelyek határon inneni és túli szervezetek közös együttműködésében valósult meg, s ezt közösen, mindkét fél képviseletében mutatták be. A házigazdának köszönhetően a konferencia résztvevői a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjaiból is ízelítőt kaptak.

A határon túli szervezetek delegáltjai a Szlovákiai Magyarok Társadalmi és Közművelődési Szövetsége, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, a Beregszász Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Kolozsvár Szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, a Szabadka Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Egyesületek Szövetsége (Horvátország), az Eszék Szlovéniai Magyarok Szövetsége, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, valamint a Lendva Burgenlandi Magyar Kultúraegyesület (Ausztria) volt. Hazánkból a Magyar Népművelők Egyesülete elnöksége, tisztségviselői, a Magyar Népművelők Egyesületének tagjai vettek részt a rendezvényen. A rendezvény szervezői a Magyar Népművelők Egyesülete elnöksége, és a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. volt.

Kövessen minket a Facebookon is!