Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 27. 20:33 | Szerző/forrás: keol.hu

A Vastaps Produkció áprilisi műsora

A Vastaps Produkció áprilisi műsora
Márciusban két sikeres, teltházas „induló" előadással (Karinthy Ferenc: BÖSENDORFER) örvendeztette meg látogatóit a VASTAPS PINCESZÍNHÁZ a Jókai u. 34. sz. alatt. (KILELE MUSIC CAFE). Áprilisban pedig már négy különböző előadást láthat majd a közönség.

1.) JAMES JOYCE: A BOHÓC

Rendezte és előadja: Váry Károly színművész

Közel negyed százada járja az országot James Joyce: A bohóc című művével Váry Károly, amelyet a színművész írt, mint monodrámát a szerző vázlatából. A bohóc tényleg létezett, Amerikában élt és elképesztő dolgokon ment keresztül. Az előadásban egy zárt osztályon láthatjuk viszont a bohócot, aki visszaemlékezik tragédiákkal teli életére. Azt hiszi minden este, hogy fellépése van, összemossa a képzeletet a valósággal, átéli újra meg újra életének momentumait. (Játékidő: 60 perc)

Az újpesti születésű Váry Károly néhány éve él Kecskeméten. A Katona József Színház több darabjában láthattuk, láthatjuk.( Borban él az élet, A megvádolt, Isten pénze, Figaro házassága, Mágnás Miska, Platonov stb...) Eddigi pályafutása során játszott a Vígszínházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban, a budapesti József Attila Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban. 1998-tól szabadúszóként dolgozik, illetve saját műsorral járja az országot.

2.) KARINTHY FERENC: BÖSENDORFER ( telefontréfa egy felvonásban)

Rendező: Váry Károly színművész

Előadják: Ferenczi Heni (eladó) és Gergely Tamás (vevő) ; mindketten a VASTAPS SZÍNJÁTSZÓ TANODA színjátszói

Egy kedves, naiv idős hölgy őrületbe kergetése telefonon keresztül. (Játékidő: 80 perc)

„Játék a játékban? Valamivel több: az értelmetlen élet monotóniája helyett a szórakoztató játékkal vigasztalódó, az önmegvalósítás lehetőségének hiányában a szerepjátszásba menekülő magányos ember kegyetlen és reménytelen kísérlete valamiféle kapcsolatpótlék megteremtésére." (Földes Anna)"

3.) PHILIPPE MARC: ÚTON

Mindannyian úton vagyunk... Váry Károly színművész Philippe Marc francia író négy novelláját dolgozza fel előadásában mély átéléssel. Négy életképet, négy megható, szívszorító történetet láthatunk, amelyekben négy férfi különleges helyzete rajzolódik ki előttünk... (Az előadás hossza kb.70 perc)

4.) EVE ENSLER: VAGINA MONOLÓGOK

RENDEZŐ: SÁROSI GÁBOR

Előadják: A VASTAPS SZÍNJÁTSZÓ TANODA színjátszói (Szabó Zsubi, Homoki Ivett, Oláh Judit, Bene-Kovács Márta, Marozsi Noella, Lippai Regina, Turi Gabi, Ferenczi Heni, Zsikla Endre, Ficsor Barnabás)

Segítők: Fülöp Joci bábszínész, Danyi Judit, Hegedűs Zoltán és Váry Károly színművészek

„Egy péniszcentrikus világban élünk, ahol a nőiesség legfőbb szimbólumát nehezünkre esik még csak megnevezni vagy kimondani is. Ez az előadás azonban nyíltan beszél mindezekről, legyen szó a nőket érintő erőszakról vagy épp a saját vaginájukkal való kapcsolatukról - lelkizős, filozofálgatós, bölcselkedős, ráeszmélős pillanatokban lehet része annak, megtekinti ezt a zenés-bábos részekkel átszőtt darabot." (Sárosi Gábor rendező)

Kövessen minket a Facebookon is!