Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 28. 21:50 | Szerző/forrás: hiros.hu

Megkezdődött Kecskeméten a Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője

Megkezdődött Kecskeméten a Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője
Március 28-án, kedden megkezdődött a Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője Kecskeméten. Az eseményen 22 diák méri össze szakmai tudását elméleti, és gyakorlati feladatokkal.

A háromnapos vetélkedőt Kecskeméten, a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskolában rendezik meg. A diákok előbb egy írásbeli, majd egy gyakorlati versenyen vesz részt, munkájukat pedig csütörtökön értékeli a bírálóbizottság. A háromnapos vetélkedőt Dr. Lévai Péter, a versenybizottság elnöke nyitotta meg.

A döntő ünnepélyes megnyitójára kedd délelőtt került sor az iskola dísztermében.

A rendezvényen Kósa Gabriella Katalin, 9. osztályos tanuló népdalcsokor-előadását hallgathatták meg a vendégek, majd Gál József, Kecskemét alpolgármestere üdvözölte a jelenlévőket.

Mint elmondta, Kecskemét dinamikus fejlődésének hála az elkövetkezendő évtizedben várhatóan 10.000 ember költözik majd a városba.

- Ennek vonzatai, hogy fejlesztenünk kell az infratruktúrát, a közlekedést, de úgy kell ezt tennünk, hogy a város a nagy növekedési számok mellett is élhető, virágos maradjon. Ezért nagyon örülök, hogy ennek az országos döntőnek a mi városunk adhat otthont - mondta.

Kövessen minket a Facebookon is!