Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 30. 21:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Szakmai fórum Kecskeméten a megyei önkormányzatok szerepének erősítéséről

Szakmai fórum Kecskeméten a megyei önkormányzatok szerepének erősítéséről
Március 30-án, csütörtökön délelőtt rendezték meg Kecskeméten a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Belügyminisztérium közös szervezésében „A megyei önkormányzat szerepének tervezése és erősítése a helyi és központi államigazgatás szereplői között" elnevezésű rendezvénysorozat nyitórendezvényét a megyeházán.

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája szakmai konzultációt kezdeményezett a megyei önkormányzatok szerepének tervezése és erősítése kapcsán a helyi és központi államigazgatás szereplői között. A szakmai konzultációsorozat első állomásaként Kecskeméten 2017. március 30-án egy szakmai műhelybeszélgetés keretében kívánták összegyűjteni a központi államigazgatási szereplők, az önkormányzati érdekszövetségek, a helyi vezetők és szakemberek tapasztalatait, véleményét a fenti témával összefüggésben.

A tények és vélemények, javaslatok megismerése érdekében elsőként Bács-Kiskun megyében, a későbbiekben pedig Csongrád megyében, illetve Vas és Nógrád megyében is megvalósítják majd a szakmai konzultációkat. A programsorozat záró rendezvényére Fejér megyében kerül majd sor.

A közös gondolkodás a megyei önkormányzatok szerepének tervezése és erősítése kapcsán történik, melynek során a résztvevők szakmai tapasztalataira és véleményére is számítottak a szervezők.

Kövessen minket a Facebookon is!