Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. március 31. 21:31 | Szerző/forrás: keol.hu

Jutalmazták a dísznövénykertész szakma legjobbjait

Jutalmazták a dísznövénykertész szakma legjobbjait
A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola adott otthont a 2016/2017. tanévi Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének.

A Földművelésügyi Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny harmadik napján megnevezték és jutalmazták a legjobb versenyeredményeket elért tanulókat. Az írásbeli, gyakorlati és szóbeli feladatokat is tartalmazó versenyen összesen 22 diák mérette meg magát - az ország kilenc különböző iskoláját képviselve - Kecskeméten. Érdemes volt jól teljesíteni a döntőn, hiszen aki összességében 71 százalék felett teljesített, az jeles eredménnyel mentesül a szakmai vizsga alól.

Aki vizsgarészenként, akár írásbeliből, szóbeliből vagy gyakorlatból érte el a 71 százalékot, az adott rész vizsgája alól mentesül.

A verseny csütörtöki zárónapján került sor a szakmai verseny értékelésére és az ünnepélyes eredményhirdetésre. A rendező iskola diákjai által adott műsor után, a versenybizottság elnöke prof. dr. Lévai Péter főiskolai tanár értékelte a versenyt, majd sor került az eredményhirdetésre és a díjak átadására.

A versenyen 13 tanuló ért el 71 százalék vagy jobb eredményt és így összteljesítményük alapján, a versenybizottság javaslata szerint a szakmai vizsgán valamennyi vizsgafeladat teljesítése alól mentességet kapnak jeles eredménnyel.

A verseny legjobbjai:

1. Bajári Máté (FM KASZK - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Budapest)

2. Csáki Balázs (FM KASZK - Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Budapest)

3. Wágner Ádám (Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Szombathely)

Az eredményhirdetés után a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajándékai és a különdíjak átadására került sor. Különdíjakat adott át az Agrár Oktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete, az Agroker Áruház Kft., az Alfa Lucullus Kft., az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Füredi Képző Központ, a Gumó Kft, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft, a Hírös Kertészek Egyesülete, a Juniperus Parkerdészet, a Kalmár 88 Faiskola Kft, a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft, a Magyar Díszkertészek Szövetsége, a Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága.

A Főkert Nonprofit Zrt az első három helyezett versenyzőnek állást ajánlott fel.

A versenyt támogatta még az Arysta LifeScience Magyarország Kft, a Bácsvíz Zrt, a Baracsi Virágbolt és a Fornetti Kft.

A versenyzők között ezúttal nem volt kecskeméti tanuló. A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskolában 2017 szeptemberétől tanulhatnak dísznövénykertésznek a diákok, szakközépiskolai képzés keretében.

Az iskola diákjai más országos szakmai versenyeken a közelmúltban szépen teljesítettek. A Virágkötő és virágkereskedő SZKTV-n többen is teljesítették 1-2 vizsgarészen a 71 százalékot, így mentesülnek az adott vizsgarész alól. A Környezetvédelmi Technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny 15 fős döntő mezőnyébe két tanuló jutott be, az egyik diák kettő, a másik egy vizsgarészt tudhat be az itt elért eredménye alapján.

Kövessen minket a Facebookon is!