Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 5. 20:50 | Szerző/forrás: keol.hu

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ismét bizonyítékát adta kecskeméti elkötelezettségének

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ismét bizonyítékát adta kecskeméti elkötelezettségének
Sajtótájékoztató keretén belül írták ma (április 5-én) alá azt az együttműködési megállapodást, melyben a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. felvállalta a Máriakéménden, kecskeméti középiskolások és művésztanárok részvételével megvalósuló képzőművészeti alkotótábor névadó szponzori teendőit.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. Irodaházában rendezett eseményen jelen voltak Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere, Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója, Farkas László, a Katedra Szakközépiskola művésztanára, a Phoenix Mecano Művésztelep vezetője, Kőrös Sára, a Katedra Szakközépiskola művésztanára, az alkotótábor egyik résztvevője és Bruncsák András, a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola művésztanára, az alkotótábor mentora.

Mint elhangzott, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ezúttal ismét ékes bizonyítékát adta Kecskemét iránti elkötelezettségének. A cég közismerten élen jár a megyeszékhely kulturális életének támogatásában, számos közéleti esemény mecénása. A vállalat társadalmi felelősségvállalásának legújabb megnyilvánulása, hogy névadó szponzorként felajánlotta támogatását a kecskeméti középiskolás diákokból és művésztanárokból álló közösség máriakéméndi alkotó munkájához. Egy kiállítás keretén belül pedig elérhetővé teszi a táborban készült alkotásokat a művészet iránt érdeklődők számára.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. fontos törekvése a hozzáadott érték növelése, a hírnév építése, a versenyképesség megőrzése a hazai illetve a világpiacokon. A vállalat vezetése emellett kellő érzékenységet tanúsít a környezetével szemben, odafigyel az oktatási és kulturális intézmények, művészeti és tudományos műhelyek munkájára, tevékenységére.

A névadó szponzori cím felvállalásáról Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója a ma tartott sajtótájékoztatón ekképpen szólt:

Cégünk az 1993-as megalakulása óta kiemelten kezeli Kecskemét tehetségeinek felkarolását, az olyan kulturális események támogatását, melyek segítik az emberi értékek és pozitív gondolatok minél szélesebb körhöz történő eljuttatását. Nagy öröm számomra, hogy vállalatunk a közel negyed évszázados működése alatt részese lehetett több kiválóság komoly, országosan is elismert teljesítményének. A máriakéméndi alkotótábor névadó szponzori címének felvállalásáról a résztvevő kecskeméti művészek hitvallását, értékrendjét megismerve döntöttünk. Bízom benne, hogy a „Magyar Toszkánaként" ismert táj az idei évben is mély benyomást tesz az alkotókra, és az ott készült festmények, grafikák olyan komoly emberi érzelmeket közvetítenek az érdeklődők felé, mint hazaszeretet, egymás iránt tanúsított tisztelet.

Farkas László a művésztelep vezetője, a kecskeméti Katedra Művészeti Szakközépiskola művésztanára így fogalmazott:

Az alkotóművészet boldogságot ad annak, aki műveli, és értéket közvetít a képek megtekintőinek is. Köszönjük a lehetőséget a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.- nek, hogy idén is meg tudjuk rendezni a máriakéméndi alkotótábort. Jó érzés, hogy van olyan mecénás, aki szívén viseli környezete „szociális lelkiállapotát". A felkarolt alkotók e nemes gesztust honorálva ígérik, hogy a Phoenix Mecano és Kecskemét jó hírét viszik a Baranya megyei vidéken.

A Phoenix Mecano Kecskemét újabb társadalmi felelősségvállalását, a kulturális esemény támogatását a sajtótájékoztatón jelen lévő Szemerené Pataki Klaudia és Bruncsák András is méltatták:

- Nagyon régóta, 1993 óta a város szerves részét képezi ez a nagyvállalat. Eközben lépésről-lépésre folyamatosan felfedezi azokat az értékeket és területeket a városban, amitől a cégcsoport is ilyen sikeressé tudott válni. A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. mindig egy jövőbe mutató megoldást mutat a város közösségei, az ipar és a gazdaság fejlesztése számára. Ez a mostani kezdeményezés is egy új, jövőbe mutató megoldás - mondta Kecskemét polgármestere.

Hozzátette, hogy ez a mostani támogatási terület hozzásegíti a fiatal képzőművészeket ahhoz is, hogy olyan helyszínekkel gazdagodjon ismeretanyaguk, mint a kis vidéki falucska, mellyel még jobban megszerethetik hazánkat. Ez pedig a „másik üzenete ennek a jelentős támogatásnak", mégpedig az, hogy Magyarország újabb szépségeivel megismerkedve itt akarnak majd boldogulni, sikereket elérni, és nem szeretnének elmenni hazánkból.

Bruncsák András beszédében utalt arra, hogy a Phoenix Mecanonak nem a mostani az első kulturális mecénás tevékenysége. Felemlítette, hogy Dr. Nagy Zoltánnak köszönhetően kapott támogatást egy korábbi kiadványuk is. Majd így folytatta: „Nem csak a pénzről beszélek, hanem arról, hogy nyugodtan tudunk dolgozni, biztonságban érezzük magunkat egy ilyen háttérrel. Ez is a felénk irányuló szeretet egy része, az a kapcsolódás, hogy együtt tudunk valakivel dolgozni, ott van a hátunk mögött, ott van mellettünk Mert enélkül a művészi munka is nehezen megy.

A svájci központú Phoenix Mecano vezető technológiai vállalatcsoport a gépipari, elektronikai, mechanikai komponensek gyártása területén. A cégcsoport legjelentősebb vállalata Kecskeméten található. A közel huszonöt éves Phoenix Mecano Kecskemét Kft. mechanikai és elektronikai termékeket gyárt, illetve fejleszt. A vállalat Kecskemét második legnagyobb munkaadója, dolgozói létszáma 1000 fő. A cég világszínvonalú gyártástechnológiával és logisztikai folyamatokkal világszínvonalú termékeket állít elő, melyek valamennyi földrészen megtalálhatók.

A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. társadalommal szembeni felelősségvállalása fennállása óta példaértékű. Ennek elismeréseként 2015-ben Dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgatónak ítélték oda „A kecskeméti kultúra mecénása" díjat, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége pedig Genius Loci díjjal ismerte el a vállalat tehetségek felkarolását segítő munkáját.

Kövessen minket a Facebookon is!