Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 6. 22:44

Koch Borház: rivaldafényben a Szentpéteri Borpince

Képgaléria
Koch Borház: rivaldafényben a Szentpéteri Borpince
Kiskőrös meghatározó családi pincészete, az Öregszőlő homokdombjába vájt Szentpéteri Borpince tartott borkóstolót csütörtökön a Koch Borászat kecskeméti szaküzletében. (Fotók: Tódor Norbert)

- Az alföldi homokra és löszös alapkőzetű meszes talajra telepített szőlőskertjeink 45 hektáron teremnek Kiskőrösön és környékén. Földrajzi adottságainknak köszönhetően, fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borokat készítünk. Színes fajtapaletta tükrözi arculatunkat. Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítjuk ki fehér-, rosé- és vörösboraink jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikumok, valamint világfajták határoznak meg - kezdte a bemutatkozást idősebb Szentpéteri Attila, aki fiával érkezett a Koch Borászat kecskeméti kereskedésébe.

- Célunk a prémium kategóriás borok készítése rendkívül jó árérték aránnyal párosítva. Emellett gazdagítani kívánjunk a Kunsági borvidék hírnevét, és maradandó élményt nyújtani vendégeink számára. Fehérborainkat oxigénmentes, reduktív technológiával készítjük, hogy frissességüket és gyümölcsös vonalaikat megtartsuk. Kiemelkedően figyelünk a fajtajellegek megőrzésére, tiszta, gazdag ízvilág kialakítására - vette át a szót ifjabb Szentpéteri Attila.

- Rosé boraink között megtalálhatók a klasszikus kékfrankos, a kadarka, valamint egy csemegeszőlőből készült különlegesség, a Néró. Ez a bor egyedi ízvilággal bír, a kékszeder és mentaillat mellett élvezhetjük a fajta különleges zamatait. Mindkét bor egy igazi gyümölcsbomba, amit frissen fogyasztva, főként forró nyári napokon, de akár mindennapi beszélgetésekhez is kimondottan ajánlunk - tette hozzá a pincészet alapítója.

- Vörösboraink könnyen iható, gyümölcsös, harmonikus szőlőnedűk. Akár több éves tölgyfahordós érlelés után is lekerekedett, komplex ízvilág jellemzi őket. Késői szüretelésű borokat pincészetünk minden évben készít, főként rajnai rizling fajtából. Az egyre népszerűbb borféleség kategóriában megtalálhatók az édes desszert-, valamint a különleges, egyedi minőségnek örvendő száraz borok is - egészítette ki atyja gondolatait a pincészet ifjabbik képviselője.

És amiket megkóstolhatott a közönség:

Chardonnay, száraz (2016)

Tramini, száraz (2016)

Irsai Olivér, száraz (2016)

Zweigelt rosé, száraz (2016)

Néró rosé, száraz (2016)

Cabernet franc, száraz (2014)

Rajnai rizling késői szüret, félédes (2013)

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház