Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. április 18. 14:57

Wojtyla Ház: babgulyás a Nádas Vendéglőből

Képgaléria
Wojtyla Ház: babgulyás a Nádas Vendéglőből
Van, amikor úgy adódik: de szívesen ennék egy tányér jó kis babgulyást gazdagon tálalva; tele füstölt hússal, tele erővel, élettel - mondják-mondogatják néhanapján a Karol Wojtyla Barátság Központban. Ha a rászorulók babgulyást látnának szívesen a tányéron, akkor kérésük parancs a Wojtyla Házban; nincs mese, kedvükben kell járni, hogy legalább itt el tudják mondani: szegények vagyunk, de jól élünk. A gondozottak hangja egészen Jakabszállásig hallatszott, ahol a Nádas Vendéglő tulajdonosai, Szentkúti Gyula és fia, György kedd délben egy kondér babgulyást küldött a népkonyha sorsközösségének, melyet kiskunfélegyházi kenyérrel és „érseki” konzervvel egészítettek ki az intézmény önkéntesei. Akik pedig jóízűen falatoztak az ebédlőben, voltak vagy százhúszan. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Nádas Vendéglő: Ha elégedett, mondja el mindenkinek!

Aligha marad észrevétlen a jakabszállási Nádas Vendéglő azoknak, akik a település határához érve az 54-es fűúton Bócsa felé haladnak. Szentkuti György nagyon büszke édesapjára, aki 1986-ban létrehozta a vendéglátóhelyet. Azt mondja, ő vezette be a szakma világába. Mindent neki köszönhet.

- Az itteni pacal közismerten páratlan. Mi a titka? - vetettük fel. - Ne haragudjanak, ezt nem árulhatom el. Családi titok, harminc éve őrizzük. Maradjunk annyiban, ami a bejáratnál lévő táblán olvasható: „Ha panasza van, mondja el nekem. Ha meg van elégedve, mondja el MINDENKINEK!” Eddig még senki sem reklamált nálam, és látják, mennyien állnak sorba a pultnál - néz a vendégek irányába Szentkuti György. (Legalább húszan várakoztak egyszerre.)

- Hogyan zajlik az étterem mindennapi élete? - folytattuk a kérdezősködést. - Reggel 5-től este 9-ig állunk vendégeink rendelkezésére. Tizenhárom éve egy különálló reggeliző részt alakítottunk ki. Hétfőtől péntekig reggel 5-től 11-ig két kollégám szolgálja ki az ide betérőket - főképpen hagyományos ételekkel. Az éttermi szektorban 12 munkatárs látja el a teendőket. Csak karácsonykor, szilveszterkor, húsvétkor tartunk zárva.

- Milyen fejlesztéseket valósítottak meg mostanában? - érdeklődtünk tovább. - Novemberben elkészült az új rendezvénytermünk, melynek megjelenése azonos a régivel. Így összesen 100 négyzetméteren tudjuk kiszolgálni a csoportosan érkezőket. Ez volt a mi ajándékunk a 30. évforduló alkalmából. Egyébként kezdettől fogva folyamatosan fejlesztünk, ami például a konyhatechnikánkon is erőteljesen látszik. Mindig adni kell a vendégnek - egyre többet. Kerüljük a pompát. Arra törekszünk, hogy mindenféle társadalmi réteg megtalálja nálunk az ízlésének legmegfelelőbb ételt. Tartjuk tehát a színvonalat, Nekünk a vendég a legnagyobb elismerés. Azért dolgozunk, hogy mindig annyian legyenek nálunk, mint most. (Ottjártunkkor legalább ötvenen tartózkodtak az étteremben.)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház