Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 19. 21:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti piarista tanárok Chilében

Kecskeméti piarista tanárok Chilében
A Piarista Rend az alapításának négyszázadik évfordulója alkalmából Chilében pedagógiai konferenciát szervezett. A rendezvényen az egész világból érkeztek résztvevők Amerikától Ázsiáig, Európától Afrikáig: szerzetesek, a Piarista Testvériség tagjai és munkatársak, akik valamilyen módon kapcsolódnak a piarista küldetéshez. Magyarországot nyolcan képviselik, közülük ketten Kecskemétről érkeztek.

A konferencia kifejezi a piaristák hitét abban, hogy a nevelés által jobbá lehet formálni a világot. Programjában plenáris előadások, tematikus szekciók, tapasztalatok bemutatása zajlik, emellett természetesen a kapcsolatok építésére is mód van - írta hírportálunknak Mikulás Domonkos, a Kecskeméti Piarista iskola igazgatóhelyettese.

Az első plenáris előadást Denis Shirley, a Boston College professzora tartotta „a pedagógia változásának új imperatívjairól".

IDE kattintva megtekinthetik az előadást!

A szekciókban többféle tapasztalat bemutatásán vettünk részt, így a kaliforniai iskolán kívüli programok bemutatásán, vagy a katalán „SUMMEM" projekt ismertetésén. Ez utóbbi egy átfogó, sok éves projekt, amely során a tanteremben interdiszciplináris oktatást honosítanak meg. A cél az alsóbb évfolyamokon 50%, a felsőbbeken 25%-a a tanóráknak. Ezt a projektet már korábbi látogatásainkról ismerjük, és izgalmas látni, hogy hogyan halad előre a tervezés, a kísérleti kipróbálás és a bevezetés szakaszain.

Az első konferencia napon Santiagoban, Chile fővárosában egy piarista iskolába is ellátogattunk.

A program egyhetes, szombatig tart, addig még sok impulzusra számítunk.

A rendezvény igyekszik használni a modern technika lehetőségeit: van saját telefonos alkalmazása, a közösségi médiában is megjelenik, van saját élő közvetítése is.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház