Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 20. 12:48

Szent György napja: Pintér Márk idén is átadta a Remény Szövetsége díjat

Képgaléria
Szent György napja: Pintér Márk idén is átadta a Remény Szövetsége díjat
A sárkányölő lovagként elhíresült Szent György napját, április 24-ét hagyományosan a Rendőrség Napjaként ünnepeljük hazánkban. Ez alkalomból megyei állománygyűlést tartottak április 20-án, csütörtökön a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényházban, ahol - mint Dávid Károly megyei főkapitány köszöntőjében is elhangzott - azok részesültek elismerő jutalomban, akik folyamatosan a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak. (Fotók: Mátyus István)

Az ünnepség egyik momentumaként Pintér Csaba - a keceli Pintér Művek és a kecskeméti Wojtyla Ház Seniorátusának elnöke, a Porta Egyesület támogatója - nevében fia, Pintér Márk a Remény Szövetsége díjat megtestesítő oklevelet és jutalmat adott át a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Keceli Rendőrőrsén szolgálatot teljesítő Sendula József rendőr törzsőrmesternek, valamint Soós Editnek, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Humán Igazgatási Szolgálat Személyügyi Alosztálya előadójának.

- Tizenegy éve már, hogy ezen a napon a Pintér család valamelyik tagja elismerés átadásával fejezi ki a rendőrség iránti nagyrabecsülését. A hagyomány apáról fiúra szállt: Pintér Józsefet Csaba fia, őt pedig Ön, az unoka követi a sorban. Miért tartják fontosnak e tradíció ápolását?

- Mindig jó érzés egy pozitív kezdeményezés mellé állni. Márpedig megbecsülni a rendőrök munkáját, egy évben legalább egyszer kifejezésre juttatni, hogy hálásak vagyunk azért, amit nap mint nap tesznek a nyugalmunkért, biztonságunkért, igazán nemes ügy - nyilatkozta hírportálunknak Pintér Márk.

Az ünnepségen továbbá elhangzott: a Szent György legenda azt a keresztény meggyőződést fejezi ki, miszerint a hit megszünteti a démonok uralmát és legyőzi a gonoszt. „Ezt a nézetet szeretnénk mi is erősíteni a rendelkezésünkre álló eszközökkel.”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház