Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 20. 13:09

„Ecsettel a természetben” – festménykiállításon a Wojtyla Ház gondozottai

Képgaléria
„Ecsettel a természetben” – festménykiállításon a Wojtyla Ház gondozottai
Taska László kecskeméti festőművész képeiből rendezett kiállítást a Porta Egyesület. A tárlatot április 11-én nyitották meg, egy hónapon át látható a Barátok temploma udvarában lévő Porta díszteremben. Szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottainak egy csoportja is megtekintette az alkotó természeti képeit, elismerő pillantásokat vetve a mérnöki precízséggel festett művekre. (Fotók: Varga Brigitta)

Taska László ekképp vallott önmagáról a megnyitón: - 1942-ben születtem, 1950 óta élek Kecskeméten. 1995 nyarán vettem először a kezembe ecsetet, azóta több mint 530 olajképet alkottam. Képzőművészeti ismereteimet, gyakorlatomat önképzés útján szereztem meg. Soha senki sem tanított. Egyedül, önállóan, kedvtelésből dolgozom. Első nyilvános bemutatkozásom 1996-ban történt, azóta számos helyen, intézményben volt kiállításom. A természet szerelmese vagyok. Kedvelem a tavasz és az ősz hangulatát, csodálatos színorgiáját, szeretem a csendet, a természetet, a hegyeket, az állatokat, a vízpartot. Szeretném, ha Önök is átéreznék azokat az élményeket, amelyeket én éreztem, amikor a kiállított képeket festettem. Élményeimet szeretném Önökkel is megosztani, ezért tártam a nyilvánosság elé alkotásaimat.

Hozzátette: nem tartja magát művésznek, természetfestőként mutatkozik be a nagyközönségnek, valamint első számú múzsája a felesége. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája