Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 24. 22:24 | Szerző/forrás: keol.hu

Molotov koktélt dobott a haragosának udvarába

Molotov koktélt dobott a haragosának udvarába
A Bajai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy 55 éves bácsalmási nő ellen, aki 2016. május 9-én két Molotov koktélt dobott haragosának bácsalmási ingatlanára, ami miatt az udvaron három tuja és egy elektromos kábel megégett.

A vádlott egy korábbi peres ügy miatt haragos viszonyban volt egy helybéli férfivel. A vádbeli cselekmény előtt egy nappal meglátta az utcán a férfit és úgy döntött, hogy bosszút áll rajta. Elhatározta, hogy gázolajjal megtöltött és meggyújtott ruhával betömött üvegeket - úgynevezett Molotov koktélokat - dob be a férfi házának udvarára, így okoz kárt neki.

A nő 2016. május 9-én este két Molotov koktéllal meg is jelent a sértett bácsalmási házánál és bedobta azokat az udvarba. Az egyik Molotov koktél az udvar belső részére esett, széttörött és a meggyújtott gázolaj elaludt. A másik koktél azonban a kerítés mellé ültetett tuják közé esett.

A kifolyó gázolaj lángra lobbant és meggyújtott három tuját. Az égő tuják miatt a tűz elérte az utcáról a házba vezető elektromos kábelt, azt megégette. A kábel szigetelése is megolvadt és mindhárom tuja leégett. Járókelők vették észre a tüzet és értesítették a tűzoltókat, akik eloltották a lángokat.

A tűz a környezetében lévő épületekre nem jelentett érdemi veszélyt és közvetlenül emberéletet sem veszélyeztetett. A vádlott a szándékos gyújtogatással a haragosának 66.000 Ft, míg az áramszolgáltatónak 150.000 Ft kárt okozott. A kárösszegek nem térültek meg.

A bűncselekményt beismerő vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a szándékosan tüzet okozó nőt 2 rendbeli rongálás vétségével vádolja, bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!