Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 26. 19:39

Az egyedi szaktudást értékelik a piaci szereplők

Képgaléria
Az egyedi szaktudást értékelik a piaci szereplők
A keceli Pintér Művek közismerten hazánk egyik legjelentősebb fémipari vállalkozása. Mi történik mostanában a cég háza táján? Hogyan váltak hosszú távon sikeressé? Erről - és közéleti szerepvállalásáról - beszélgettünk Pintér Csabával, az üzem tulajdonosával. (Fotók: Mátyus István)

- Manapság gyakori probléma a képzett munkaerő hiánya. Mit éreznek ebből?

- A jelenlegi munkatársi körrel minden megrendelést teljesíteni tudunk - világította meg vállalkozása helyzetét annak vezetője. Hozzáfűzte: - Menedzsment oldalról nyilvánvalóan nekünk is tennünk kellett azért, hogy megtartsuk dolgozóinkat. A fiatal szakemberekből álló utánpótlásra építünk. Minden évben fogadunk tanulókat a környékbeli szakiskolákból. Egy részük tanulmányaik befejezése után is nálunk marad, ezért esetükben lényegesen rövidebb ideig tart a betanulási időszak. Ők már ismerik az itteni gépeket, tisztában vannak a követelményrendszerrel. Emellett persze külső jelentkezőket is szívesen fogadunk. Folyamatosan keresünk például hegesztőket és más fémipari szakembereket.

- Jól prosperál tehát a Pintér Művek…

- Intenzíven dolgozunk, hogy a következő években is így maradjon.

- Érik Önöket különleges szakmai kihívások?

- Számos esetben keresnek meg bennünket speciális feladatokkal. Ezek új kihívások számunkra, azonban munkatársaim kiemelkedő szakmai gyakorlatára és gépparkunkra támaszkodva sikerül teljesítenünk a megrendeléseket. Ezek újabb lehetőségeket nyitnak meg előttünk. Tapasztalataink azt mutatják, az egyedi szaktudást értékelik igazán nagyra a piaci szereplők - mutatott rá az üzletember.

- Milyen konkrét jelek utalnak erre?

- Néhány korábbi partnerünk „olcsóbb” beszállítóknál próbált szerencsét, aztán egyszer csak visszajöttek hozzánk. Másutt nem tudták hozni azt a minőségi szintet, amit nálunk megszokhattak, megkaptak. Végtelen örömünkre szolgál, hogy ismét ügyfeleink között tisztelhetjük őket. Ez a mi munkánk igazi elismerése!

- Új fejlesztésekbe is fognak?

- Amennyiben megrendeléseink olyan volument érnek el, ami részünkről indokolttá teszi a kapacitásbővítést, készek vagyunk ezt megtenni - jelentette ki a vállalkozó, aki a továbbiakban így fogalmazott: E tekintetben kifejezetten bizakodó vagyok. Partnereink mindenkori igényeihez igazodva folyamatosan azon munkálkodunk, hogy lépést tartsunk versenytársainkkal. Ennek érdekében nyitottak vagyunk. Eddigi erőfeszítéseinket siker koronázta.

- Kecel közéletében is szerepet vállal…

- Igen. Tavaly novemberben társvédnökséget vállaltam a jubiláló Flora Virágkiállításnál, mely 30. alkalommal került megrendezésre Kecel Város Önkormányzata és intézményei szervezésében. Igazi parti hangulatot teremtettünk a sportcsarnokban, a kísérő programok szintén a jubileum jegyében zajlottak. A fazekas tárlaton pedig közel 30 mester mutatta be munkáit, továbbá átadtuk a művelődési házban az állandó fazekas gyűjteményt - derült ki a Pintér Művek tulajdonosának szavaiból.

- A kecskeméti Wojtyla Ház Seniorátusának elnökeként, és mint a Porta Egyesület támogatója Szent György napját illetően különleges kapcsolat fűzi a rendvédelmi szervekhez…

- Immáron tizenegy esztendeje, hogy Szent György napja alkalmából - melyet hagyományosan a Rendőrség Napjaként tartanak számon hazánkban, és április 24-én ünnepelnek - családunk valamelyik tagja elismerés átadásával fejezi ki nagyrabecsülését a rendőrség iránt. A hagyomány apáról fiúra szállt: édesapámat, Pintér Józsefet jómagam, engem pedig Márk fiam követ a sorban. Nemes ügyek mellé állni mindig jó érzés. Megbecsülni a rendőrök munkáját, egy évben legalább egyszer kifejezésre juttatni, hogy hálásak vagyunk azért, amit nap mint nap tesznek mindannyiunk nyugalmáért, biztonságáért, ennek kívánunk hangot adni. Megtisztelő számunkra, hogy kezet szoríthatunk a kitüntetettel, de a neki mondott köszönet természetesen bajtársainak is szól - nyilatkozta lapunknak Pintér Csaba.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház