Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 26. 21:16 | Szerző/forrás: Petőfi Népe

Megyénk diákjai is bizonyíthatnak

Megyénk diákjai is bizonyíthatnak
Budapest/Bács-Kiskun – Tegnap jött el Faragó Laura Erika nagy napja. Magyarország legjobban képzett pincértanulói között bizonyíthatta, hogy milyen fokon sajátította el a pincérhivatás fogásait.

A Kecskeméti SZC Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium tanulója részt vett a Budapesten ma befejeződő Szakma Sztár Fesztiválon.

Az elméleti forduló után jutott a döntőbe, ahol a 10. alkalommal megrendezett országos verseny jubileumára egy különlegesen feldíszített, négyszemélyes ünnepi asztalt kellett a zsűrinek bemutatnia, és a versenytársak is megcsodálhatták. Hogy miként is értékelték az országos hírű szakemberek a munkáját, az ma délelőtt az eredményhirdetésen derül ki.

Rajta kívül még tizenhét szakmunkásjelölt izgulhat Bács-Kiskunból, akik szakmájukban a legjobb tíz között végeznek. A kérdés az, hogy közülük kik léphetnek fel a dobogó valamelyik fokára. Kecskemétről 11 diák képviselte a várost. A pincérlányon kívül öten a Gáspár András szakiskola nevét öregbítették.

A Kandó Kálmán középiskola színeiben öten versenyeztek. A kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolából három diáklány jutott a fodrászok döntőjébe, akik egymás mellett versenyeztek. Téti Tímea gyakorlatvezetőjük véleménye szerint nagyon magasak voltak a versenykövetelmények. Ám a lányok komolyan vették az akadályokat, kérdés csak az, hogy a zsűri hogyan is értékeli a munkájukat.

Kiskunfélegyházáról, a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola Kiskunfélegyházi PG tagintézményeiből két gépgyártás technológiai technikus is a döntőbe jutott. A Bajai SZC Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskolát egy faipari technikus, míg a kiskőrösi Wattay középiskolát egy épület- és szerkezetlakatos diák képviselte. Az országos tanulmányi versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezi minden évben.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház