Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. április 27. 13:43

Kincses Kecskemét – Wojtylások a Cifrapalota kiállításán

Képgaléria
Kincses Kecskemét – Wojtylások a Cifrapalota kiállításán
„Kincses Kecskemét. Válogatás a Kecskeméti Katona József Múzeum régészeti és történeti műtárgyainak az elmúlt évtizedben történt gyarapodásaiból" címmel nyílt időszakos kiállítás, interaktív válogatás a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyén március 24-én. A rendkívül látványos, lebilincselő tárlatot csütörtök délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai is megtekinthették. Közülük tízen járták végig a kiállítótermeket. (Fotók: Varga Brigitta)

Többek között olyan híres műtárgyegyüttesek kerültek a nagyközönség elé, mint a kiskőrösi bronzkori aranykincs, a szanki tatárjárás kori aranyak, a szalkszentmártoni avar vezér sírmellékletei, a kecskeméti kádár céh 18. századi korsója, valamint a bugaci, 12. századi Szent Péter-ereklyetartó.

A Cifrapalota első emeletén a kiállítás a múzeum történeti gyűjteményének legújabb gyarapodásaiból ad válogatást. A látogatók a történeti muzeológia körébe tartozó tárgyakat, dokumentumokat, fényképeket láthatnak, amelyek Kecskeméthez és környékéhez köthetők. A bemutatásra kerülő darabok a reformkortól napjainkig a város múltjának és az itt lakó emberek életének különböző aspektusait mutatják be. A gyarapodás kecskeméti vagy kecskeméti kötődésű családok, magánszemélyek adományainak és a folyamatos gyűjtésnek, terepmunkának köszönhető.

A kiállítás 2017. augusztus 20-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája