Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 3. 13:14

Ikonkiállításon a Wojtyla Ház gondozottai

Képgaléria
Ikonkiállításon a Wojtyla Ház gondozottai
Több mint ötven fatáblára festett szentkép tekinthető meg április 28-tól két héten át az evangélikus templom karzatán. Az „Orthodox Ikonok” című kiállítás létrejötte két kecskeméti nemzetiségi önkormányzat, a bolgár és a görög közösség, illetve a tárlatnak helyet adó evangélikus gyülekezet összefogásának köszönhető. A szakrális műtárgyakat a Karol Wojtyla Barátság Központ ellátottai közül tízen közelebbről is szemügyre vették szerdán - Borisz atya, a kecskeméti Szentháromság görögkeleti templom parókusa kalauzolásával. (Fotók: Varga Brigitta)

- Templomunkban a hallható Ige mellett a láthatónak is helye van. Így amikor az ikonkiállítás ötletével a Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, dr. Bocskov Petrov Jordan megkeresett, igent mondtam neki - mesélt korábban az előkészítő munka kezdeteiről Kis János, a helyi evangélikus gyülekezet lelkésze. - Szeretem nézni az ikonokat, még ha nem is értem mindegyiket. Olyan prédikációk áradnak belőlük felém, melyek gyakran mélyebbre hatnak, mint a szavak - tette hozzá a lutheránus lelkipásztor.

Borisz atya az ikonkészítés céljáról beszélt a wojtylás érdeklődőknek. Elmondta, hogy ezek a fatáblák a szentírás visszatükrözői, segítik szemlélőiket az elmélyült imádságban, közelebb viszik az embert Istenhez. Mondhatnánk akár: Isten üzenetének különleges közvetítői.

Az ikonkiállítás - az Evangélikus Lelkészi Hivatal munkatársait előzetesen megkeresve - 2017. május 11-ig 8 és 16 óra között látogatható.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája