Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 3. 19:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Gáz­sze­relő rob­ban­totta fel a Pákozdi csata utcai lépcsőházat

Képgaléria
Gáz­sze­relő rob­ban­totta fel a Pákozdi csata utcai lépcsőházat
A szom­szé­dok sze­rint ko­ráb­ban több­ször is fe­nye­ge­tő­zött ön­gyil­kos­ság­gal és azzal, hogy "viszi ma­gá­val a házat". (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

"Nem vették komolyan... Pedig kirúgták a munkahelyéről, ivott és beteg is volt. Korábban is fenyegetőzött, hogy egyszer öngyilkos lesz, és viszi magával az egész házat. Tudta, hogy mit csinál, hiszen víz- és gázszerelő volt. A szomszédok fel is hívták a lányát" - mondta egy lakó a házból.

A 60 év körüli férfit a szemtanúk a robbanást követően a saját lábán látták kimenni az épületből. Félmeztelenül, megégve botorkált ki a lépcsőházból. A férfi valószínűleg sokkos állapotban volt, ezért nem érezte sérülései súlyosságát. Végül mentőhelikopter vitte a budapesti Honvédkórházba. A férfi azóta is élet és halál közt lebeg, légúti égés gyanúja is felmerült nála.

A robbanás miatt a rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Katasztrófavédelem szerint gázrobbanás történt, de az okát még vizsgálják.

(Mint hírportálunk korábban megírta, nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy a robbanást szándékosan idézte elő. A gáztűzhelyről ugyanis levette a flexibilis gázcsövet, ami miatt szabadon ömlött a csőből a gáz.)

A ház lakhatatlanná vált, a 28 lakó egyike sem költözhet vissza egyelőre a lakásába.

A robbanásban és azt követő tűzben a robbantón kívül további 3 sérültet láttak el füstmérgezés miatt. Az önkormányzat felajánlotta segítségét, de végül arra nem volt szükség, minden lakó meg tudta oldani családjánál, barátoknál a lakhatását. (A szerkesztő megjegyzése: új információk szerint egy férfi kérte, hogy helyezzék el ideiglenesen örnkormányzati lakásban).

A robbantás és a károk miatt sok család mehet tönkre mind lelkileg, mind fizikailag. Egy lakó pedig a cicáját is keresi: ők nem voltak otthon, amikor a robbanás történt, de a cica igen. A rémület miatt viszont valószínűleg elmenekült, és azóta sem találják.

Kövessen minket a Facebookon is!