Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 3. 19:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Halálkamion: Parndorfi sajtótájékoztatók lesznek csütörtökön Kecskeméten

Halálkamion: Parndorfi sajtótájékoztatók lesznek csütörtökön Kecskeméten
Egy órán belül két sajtótájékoztatót is tartanak csütörtökön egyazon épületben az úgynevezett „parndorfi halálkamion" büntetőügyéről. Arról a bűncselekményről, amelyben az osztrák A4-es autópályán 2015 augusztusában otthagyott teherautó rakterében megfulladt 71 ember. Elkészült ugyanis Bács-Kiskun megyében az ügyben a vádirat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2017. április elején az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a rendőrség kilenc embercsempésszel szemben folytatott nyomozást üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett bűntett gyanúja miatt. A nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél tették meg vádemelési javaslatukat.

Kecskeméten 2017. május 4-én, csütörtökön a Törvényszék épületében két sajtótájékoztató is lesz erről a témáról. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 13 órakor a bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ún. „parndorfi ügy" aktuális fejleményeiről tájékoztatja a médiát.

Egy óra múlva, 14 órakor pedig a Kecskeméti Törvényszék tart sajtótájékoztatót az épületben arról, hogy 2017. május 2-án emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt 11 személy ellen emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Kövessen minket a Facebookon is!