Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 9. 22:31 | Szerző/forrás: keol.hu

Pénteken és szombaton lomtalanítják Kecskemét felét

Pénteken és szombaton lomtalanítják Kecskemét felét
Két hétvégén, május 12-13-án és május 19-20-án lesz idén a lomtalanítás Kecskeméten. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft-nél szolgáltatói szerződéssel rendelkezők vehetik majd igénybe.

Az első ütemben, azaz most pénteken és szombaton (2017. május 12-én és 13-án) ezeken a területeken lomtalanítanak: Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnoki hegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep.

A háztartási lom pénteken reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki. A lomok elszállítása az előző évekhez hasonlóan történik. A családi házak esetében az elszállíttatni kívánt lomot az ingatlan utcafronti részére, a társas- és szövetkezeti házak környezetében pedig a hulladékgyűjtő edények mellé kell kirakni. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft-nél partnerszámmal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe.

Kihelyezhető: nagyobb méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas egyéb lom.

Nem helyezhető ki: építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor, veszélyes anyag (vegyszermaradék, olaj, maró anyagok,állati tetem, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), A határidő után kihelyezett limlomok illegális hulladéknak minősülnek, melyek elhelyezéséről a kihelyező (hulladéktulajdonos) köteles saját költségén gondoskodni.

A lomhulladékot minden esetben úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű- és a gyalogos forgalmat ne akadályozza, a zöldterületeket és a növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével. Az akció ideje alatt - és azt követően - a közterület rendjét a Közterület-felügyelet, a Rendőrség és a Polgárőrség folyamatosan ellenőrzi.

Kövessen minket a Facebookon is!