Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 22. 21:46 | Szerző/forrás: keol.hu

A kecskeméti Nemcsik Mátyást újra megválasztották a Fidelitas alelnökévé

A kecskeméti Nemcsik Mátyást újra megválasztották a Fidelitas alelnökévé
Május 20-án, szombaton tartották a szervezet XIV. Tisztújító Kongresszusát Székesfehérváron. A jelenlévő közel 300 küldött több mint 90 százaléka ismét bizalmat szavazott Böröcz Lászlónak, aki 2015 óta a Fidelitas elnöke. Hasonló arányban választották meg a szervezet hét alelnökét is: Nemcsik Mátyást (a fotón balról a második), Falusi Vajkot, Hack Angelikát, Jakab Jácintot, Hegedűs Barbarát, dr. Szabó Krisztián Szilárdot és dr. Vincze Gézát.

A kongresszuson, amelynek vendége volt többek között Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, nyilatkozatban kérték a kormányt arra, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának öt százalékra való csökkentése érdekében annak ellenére, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja.

Az eseményen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kifejtette: a kormány 2018. január 1-jétől 5 százalékra tervezi csökkenteni az internet-szolgáltatás áfáját, az Európai Bizottság azonban mereven ellenzi ezt. "Az áfabevételekből a Bizottság is részesül, gondolom, ezért nem támogatja" - jegyezte meg. A kérdés beletartozik abba a körbe, amiért elindították a nemzeti konzultációt, azaz a migráció terén, az energiapolitikában és adóügyekben "akarunk-e több hatalmat adni Brüsszelnek" - fogalmazott.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője köszöntőjében arra hívta fel a figyelmét, hogy a Fidesz és szövetségesei - köztük a Fidelitas - az összes választói rétegben és korcsoportban, így a fiatalok között is a legnagyobb támogatottsággal bírnak. A kormányváltó hangulat elsősorban a virtuális valóságban létezik, de ha kikapcsoljuk a számítógépet, megszűnik - jegyezte meg.
Böröcz László, a Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy a Fidelitas elmúlt két éve az építkezés jegyében telt, több mint negyven csoport alakult, és ezernél több új tag lépett be.

Kövessen minket a Facebookon is!