Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 23. 19:40 | Szerző/forrás: keol.hu

Hétvégi éjszakai buszjárattal kapcsolatos felmérést folytat a Kecskeméti Önkormányzat

Hétvégi éjszakai buszjárattal kapcsolatos felmérést folytat a Kecskeméti Önkormányzat
„Éjjeli járat, ami nincs" jelent meg a közelmúltban egy kecskeméti weboldalon, ahol a szerző azt panaszolta, hogy a hétvégén a városban szórakozó fiatalok hajnalban buszjárat híján nem tudnak hazamenni. A szerző szerint: „A menetrendek felosztása hajnali négy órával kezdődik, és este tizeneggyel vége is szakad."

Erre reflektálva május 23-án, kedden sajtótájékoztatót tartott Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, aki elmondta, hogy Kecskemét önkormányzata éjszakai járat elindítását kezdeményezné a helyi közösségi közlekedésben. Az igény felmérése a napokban megkezdődött.

- A városvezetés szeretné a szórakozó fiatalok számára a hétvégi éjszakai közlekedést megnyugtatóan megoldani - mondta a képviselő. - Ennek első lépéseként felmérnénk a fiatalok igényeit. Elhelyeztünk egy internetes portálon, a kefi.hu-n az éjszakai buszjárattal kapcsolatos kérdőívet. Azt szeretnénk kérni, hogy ezt a rövid kérdőívet minél többen töltsék ki. Nem csak a fiatalokra számítunk, hanem az idősebb korosztályra is, akiket esetleg érint a hétvégi éjszakai buszközlekedés. Arra számítunk, hogy a kérdőívek kapcsán a valós igények körvonalazódnak. Ha pedig így lesz, akkor a városvezetés a DAKK igazgatóságával közösen intézkedhetne egy próbajárat indításával, akár már a nyáron.

IDE kattintva érhető el a kérdőív!

Kövessen minket a Facebookon is!