Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. május 29. 14:48

Muzsikált a Nyíri Erdő

Muzsikált a Nyíri Erdő
Nem csak a méhek döngicsélése töltötte meg a Nyíri Erdőt szombaton, hanem finom hangszeres muzsika dallamai is. Ottjártunkkor épp az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei és pedagógusai játszottak mese- és filmzenéket kicsiknek és nagyoknak, meg az erdő lakosainak.

A Muzsikál az Erdő országos programsorozat fő célja a környezettudatos életmód népszerűsítése. Ebbe nagyon sok minden beletartozik: a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, az egészséges életmód népszerűsítése, az erdő védelme. Mindez a helyi a helyi közösségek, szervezetek (önkormányzatok, erdészetek, civil szervezetek, művészek) összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával valósul meg. 

Kecskemét is bekapcsolódott a sorozatba. Tegnap (pénteken) a Kecskeméti Arborétum muzsikált, szombaton pedig a Nyíri Erdő. A Hetényegyházán található gyönyörű erdőben igazi piknik hangulat alakult ki ezen a napon. Kézművesek kínálták portékáikat az árnyas fák alatt, ínycsiklandó falatok csábították az éhes vendégeket, miközben a lombok lágy susogásán átszüremlett a zene. 

A zene pedig az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékeinek és pedagógusainak koncertje volt, mely a mese- és filmzenékre épült. Az iskolában kétszer is előadták az elmúlt hét nyílt napján a zenészek, de ilyen csodálatos környezetben még nem volt rá lehetőségük. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház