Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 6. 20:29 | Szerző/forrás: keol.hu

Gyógyító Bocsok a Kodály Iskolában

Gyógyító Bocsok a Kodály Iskolában
2017. június 6-án, kedden 14.00 órakor a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola 1/a. osztályában tartották a „Gyógyító Bocsok" elnevezésű program következő bemutató állomását.

Résztvevők voltak:

Dr. Budinkity Bernadett orvos (Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály),

Lackó Csilla ápoló (Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály),

Rácz Zsolt mentő-gépkocsivezető,

Bán Attila mentőápoló,

Erdős Zsuzsanna, Közösségi Szolgálat vezető (Kandó Kálmán Szakközépiskola),

Földi Anikó, szaktanár (Kandó Kálmán Szakközépiskola),

valamint a Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai.

A rendezvény különlegessége volt, hogy a kisiskolások most avatták fel új kórházi köpenyeiket, melyeket a Kandó Kálmán Szakközépiskola közösségi szolgálatot végző diákjai készítettek.

A „Gyógyító Bocsok" egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszunk el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnénk csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat. Ilyenek például a fonendoszkóp, fehér köpeny, műtősruha, szájmaszk, gumikesztyű, spatula, vérnyomásmérő.

Kövessen minket a Facebookon is!