Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 8. 22:17 | Szerző/forrás: keol.hu

A kiskakas gyémánt félkrajcárja - Óriási sikert arattak a Református Általános Iskolások

A kiskakas gyémánt félkrajcárja - Óriási sikert arattak a Református Általános Iskolások
Fantasztikus sikere volt a Kecskeméti Újkollégium dísztermében előadott zenés mesejátéknak 2017. június 7-én, szerdán délután. A Kecskeméti Református Általános Iskola 5.a osztálya által előadott Vass Lajos-Donászy Magda: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés mesejáték végén dübörgött a taps a teremben.

A Kecskeméti Református Általános Iskola pedagógiai alapelvei között fontos szerepe van a művészeti nevelésnek: a zene, az irodalom, a vizuális és a tárgyi kultúra iránti érzékenyítésnek. Két kórusa van az iskolának, az 5. évfolyamon a tánc és dráma óra minden tanuló számára az egyén megismerésének, kibontakoztatásának új lehetőségeit kínálja, az alsó tagozaton pedig ebben az évben ér fel a négy évvel ezelőtt bevezetett drámapedagógiai képzés. Ezeken a területeken kimagasló eredmények és sikerek ismerik el a pedagógusok munkáját, melyek közül kiemelendő a Liszt Ferenc Zeneakadémiával ősszel kötött mintaiskola megállapodás.

A 2016/2017-es tanévben az 5.a osztály kivételes vállalkozásba fogott: Vass Lajos A kiskakas gyémánt félkrajcárja című zenés mesejátékának színpadra állítását tűzték ki célul. A kivételesen tehetséges, sokoldalú, minden feladatában igényes osztályközösség az egyik olyan két tanítási nyelvű osztálya az iskolának, amely a mintaiskola program keretében a Kodály Intézet hallgatóinak bemutató órákat tart. A produkció első bemutatója június 7-én volt az Újkollégium dísztermében.

A felkészítést Jámborné Márkus Emőke énektanár, Szondiné Asztalos Éva magyartanár, osztályfőnök és Dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Márta magyartanár, drámapedagógus vezette. Zongorán Madarász Éva, művésztanár működött közre, a jelmezeket Áipli Magdolna készítette, a táncot Huszár Ildikó tanította be.

Azok, akik nem látták az előadást pénteken este Kecskemét főterén ingyen megtekinthetik. A III. Tojás Fesztivál programjában ugyanis 2017. június 9-én, 18:15-kor szerepel. Az előadás hossza mintegy 30 perc.

Kövessen minket a Facebookon is!