Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 13. 21:16 | Szerző/forrás: keol.hu

Bolyaisok országos matematikai sikere

Bolyaisok országos matematikai sikere
Összesen 9000 diák indult, akik közül 300 versenyző jutott Debrecenbe, a Medve Szabadtéri Matematikaversenyen, az Agóra Tudományos Élményközpontban rendezett döntőbe. Ebben a mezőnyben ért el országos 6. helyezést a Bolyai János Gimnázium háromfős csapata: Zhou Peipei, Mamuzsics Gergő és Szénási Attila 11. osztályos tanulók

A 4,5 órás versenyidő alatt a csapatoknak 15 matematikai feladatot kell megoldaniuk. Felkészítő tanáruk, Kaló Judit így értékelte a feladatokat:

- A különbség a hagyományos tantárgyi versenyekhez képest az volt, hogy itt nem elég a tantárgyi tudás. Éles logika, talpraesettség, kreativitás és tájékozódási képesség nélkül semmi esélyük sem lett volna a versenyzőknek arra, hogy az akadályversenyszerűen bonyolított verseny egyes állomásain található nehéz matekfeladatokat megoldják.

- A legnagyobb ellenségünk az idő volt - mondta Szénási Attila, a csapat oszlopos tagja ¬- de nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, hiszen szabadtéren, barátokkal, izgalmas feladatok megoldásával töltöttük a napot.

Kövessen minket a Facebookon is!