Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 14. 21:49 | Szerző/forrás: keol.hu

Sikeresen zárult a 33. Europassion Kongresszus

Sikeresen zárult a 33. Europassion Kongresszus
14 ország küldöttségét láttuk vendégül az elmúlt hétvégén a teátrumunkban megrendezett 33. Europassion Kongresszuson.

Az Újvilág Passió előadás, a kecskeméti színház épülete, a Városháza díszterme, a kalocsai Nagyboldogasszony főszékesegyház és persze a sok-sok vendégszerető magyar emberrel való megismerkedés! - hangzott a válasz, amikor arról kérdeztünk néhány résztvevőt, mi jelentette a legnagyobb élményt a háromnapos rendezvényen.

Cseke Péter direktor tavaly Lengyelországban vette át a stafétát az Europassion Szövetség soron következő kongresszusának megrendezésére, amelynek központi témája a Reformáció 500. évfordulója. 14 országból több mint 150 vendég érkezett a hírös városba, akiket június 9-én a kecskeméti Városháza dísztermében fogadott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A pénteki program Kalocsán folytatódott a Nagyboldogasszony főszékesegyház megtekintésével, majd Lajosmizsén zárult, ahol a magyar pusztakultúrával ismerkedhettek meg a találkozó résztvevői.

Június 10-én teátrumunk adott otthon a 33. Europassion Kongresszusnak, amely délután szentmisével ért véget a Piarista templomban. A delegációk ezt követően buszokkal utaztak ki a Kecskeméti Arborétumba, az Újvilág Passió előadására, hiszen nemes hagyomány, hogy a szövetség tagállamainak küldöttségei megtekintik a házigazda, jelen esetben a kecskeméti Katona József Színház Passió játékát, amelyet Cseke Péter rendezett, s amelynek ősbemutatója 2012-ben volt. Az előadás végén a közönség állva tapsolt és énekelt együtt a szereplőkkel.

2018-ban Budaörs lesz az esemény házigazdája.

Kövessen minket a Facebookon is!