Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 14. 21:50 | Szerző/forrás: hiros.hu

Középiskolásokat jutalmaztak a városházán

Középiskolásokat jutalmaztak a városházán
A Kodály Iskola klarinét együttesének műsorával kezdődött kedd délután az esemény, mely során Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elismerő okleveleket adott át a kecskeméti diákoknak - tudósított a hiros.hu (Banczik Róbert fotóján Nagy Dániel, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI tanulója veszi át az elismerést. Legutóbbi eredményei: Topolyai nemzetközi zongoraverseny I. helyezés, Országos szakközépiskolai kamaraverseny II. helyezés - ez utóbbit másik két társával együtt kapta)

A városháza dísztermében azok a középiskolai tanulók gyűltek össze, akik tanulmányi versenyhelyezésüknek, természettudományos munkájuknak köszönhetően országos elismerésben részesültek. A városvezetés célja, hogy odafigyelve a kecskeméti tehetségekre, kiválóságokra, ösztönzést próbáljanak kialakítani számukra. Ezt pedig az is mutatja, hogy a mintegy 150 elismerő oklevél mellé 20-80.000 forint közötti pénzjutalom is járt.

Az egyéni versenyzők mellett csapatokat is köszöntöttek és díjaztak tanulmányi versenyeredményük, természettudományos munkájuk révén kiemelkedő eredményeikért. Ezt követően Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a diákokat és a felkészítő tanárjaikat, és elismerő okleveleket adott át.

- Az eredmény és az a hitvallás, melyet az elmúlt tanév folyamán bizonyítottatok és mutattatok, az elismerésre szolgál, és elismeréssel tölt el bennünket. A verseny, amelyen részt vesztek, folyamatosan épít benneteket, tanultok belőle, és hogyha sikerül első, második, harmadik helyezést elérni, akkor a siker sokkal édesebb és kedvesebb, hogyha pedig nem sikerül, akkor azért sem kell búslakodni, mert igenis megpróbáltátok, igenis odatettétek magatokat, teljesítettek, és mindeközben óriásit fejlődtetek és tapasztalatot szereztetek - mondta a jutalmazott diákoknak Szemereyné Pataki Klaudia.

Kecskemét polgármestere megköszönte az iskolák és a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, és a szülőknek is köszönetet mondott azért, hogy biztosítják gyermekeiknek a családi hátteret, mely alapja a sikereknek.

Kövessen minket a Facebookon is!