Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 15. 22:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött a II. Tanévzáró Fesztivál

Megkezdődött a II. Tanévzáró Fesztivál
Csütörtök délelőtt, 11 órakor megkezdődött Kecskemét főterén a II. Tanévzáró Fesztivál. (Fotók: Vincze József)

A TEKA és a Cifrapalota között a főtéri sétány végénél találkoztak az iskolák csoportjai, melyek 11:15-kor indultak el a főtéren keresztül, a városháza elé. Ezt követően az iskolák csoportjai 1-1 percben énekkel, dobbal keltettek zajt, aminek erősségét műszerrel mérték. A győztest 18 órakor a Vasútkertben hirdetik majd ki.

A városháza előtt és a főtéren kezdődtek meg a játékok. Itt egyébként több stand is fogadta az érdeklődőket: a Főnix, az ODE, az Egyetem és az Európa Jövője standjai. Valamennyi standon egy-egy játékkal várták az iskolák csoportjait. A játékokon pontokat kaptak a csapatok, amit egy menetlevélbe írtak fel, melyet 14 órakor adtak át a szervezőknek. A menetlevelek alapján történik majd a pontok összesítése.

A rendezvényen a Pallasz Athéné Egyetem (augusztus 1-től a neve Neumann János Egyetem) járműépítő csapatai, illetve a HSZK is részt vett, abból a célból, hogy a középiskolások körében népszerűsítse az Egyetemet. Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja pedig a helyszínen tartott sajtótájékoztatót ugyanezzel a céllal.

A Főtéri eseményeket 14 órakor zárták, a fesztivál pedig 18 órakor a Vasútkertben folytatódik.

Kövessen minket a Facebookon is!