Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. június 19. 13:25 | Szerző/forrás: keol.hu

Blaszák Lilla „Jó tanuló, jó sportoló” díjat kapott

Blaszák Lilla „Jó tanuló, jó sportoló” díjat kapott
Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket. Köztük volt Blaszák Lilla, a Kecskeméti Református Gimnázium 10.a osztályos tanulója, a BÁCSVÍZ-KVSC úszója, aki az elismerő oklevelet Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonytól és Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkártól vehette át. (A fotón Blaszák Lilla és edzője, Juhos Gergely)

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A BÁCSVÍZ-KVSC uszonyosúszó szakosztályának válogatott versenyzője és a Kecskeméti Református Gimnázium 10. a osztályos tanulója a 2016-os évben kimagasló tanulmányi eredményével és az annemassi (FRA) junior világbajnokságon a 4x100 méteres felszíni váltó tagjaként szerzett bronzérmével vívta ki az elismerést.

Lilla az idei évben a július 31-től augusztus 6-ig megrendezendő tomszki (RUS) junior világbajnokságon vívhatja ki, hogy jövőre ismét a meghívottak között legyen.

Kövessen minket a Facebookon is!